Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal în învăţământ! Directorul unei şcoli gimnaziale îşi caută dreptatea pe internet

ro

17 Aug, 2016 00:00 3224 Marime text


Metodă inedită de rezolvare a problemelor din învăţământ. Un profesor şi, totodată, director al unei şcoli gimnaziale a iniţiat o petiţie de susţinere a sa pentru funcţia din care a fost înlăturat, spune cadrul didactic, în urma nepotismelor.
 
Fostul director de şcoală a adresat petiţia iniţiată în mediul online inspectorului şcolar general, dar şi inspectoratului judeţean de care aparţine. Foarte interesant, nici bine nu a fost iniţiat acest demers, că deja s-au găsit zeci de persoane care au semnat petiţia.
 
„Prin această petiţie doresc să-mi exprim dezacordul cu privire la înlocuirea mea (…) din funcţia de director al Şcolii Gimnaziale nr. 1 (…), de la 1 septembrie 2016, în urma unui memoriu depus de profesorul B.S., susţinut de primarul localităţii, C.I., la care se adaugă alte 11 cadre didactice, printre care se numără soţia primarului şi naşii acestuia de cununie“. Aşa şi-a început fostul director petiţia către inspectorat, fiind convins că a fost înlăturat din nepotism. Acesta a continuat: „Acţiunea reprezintă o răzbunare personală din partea domnului C.I., care a fost secretarul şcolii până în iunie 2016, data la care a fost ales primar al comunei (…)“.

„Comunitatea locală nu înseamnă doar un primar răzbunător“

„Comunitatea locală nu înseamnă doar un primar răzbunător, frustrat datorită pregătirii sale intelectuale şi rudele sale din şcoală. Comunitatea locală înseamnă: personalul şcolii în totalitate, părinţi ca beneficiari ai actului de educaţie, toţi cetăţenii comunei (…), care trebuie ascultaţi“, a mai scris fostul director de şcoală.
 
Totodată, acesta este de părere că numirea noului director „induce suspiciunea unui act de nepotism flagrant, această numire purtând girul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar B…, unde unchiul său, domnul B.C., deţine o funcţie de conducere“.
 
„Consider că este o gravă eroare această decizie de înlocuire a mea din funcţia de director, având în vedere că nu sunt înscris în niciun partid politic, am fost un om al şcolii, am un master în management educaţional şi m-am străduit să devin un profesionist în domeniul educaţiei, am fost devotat şcolii şi comunităţii în care m-am născut şi m-am format, coordonând Şcoala Gimnazială nr. 1 (…) cu competenţă şi profesionalism din decembrie 2008 şi până în prezent“, a mai scris fostul director.
 
Astfel, în încheiere, fostul director cere, printre altele, „depolitizarea şcolii, inclusiv a sindicatului, şi consultarea cu privire la problemele instituţiei de învăţământ a părinţilor, ca beneficiari indirecţi ai actului de educaţie, a comunităţii locale în totalitate“.
 
Aşa cum menţionam anterior, deşi nou, demersul său în mediul online a strâns deja zeci de semnături. „Domnul profesor M.G. este un exemplu demn de urmat. Ca fost elev al Şcolii Generale nr. 1 (…) îmi exprim susţinerea domnului director M.G. Este un profesor cu o pregătire vastă şi o experienţă pedagogică de nota 10. Având în vedere oferta de a preda la un liceu bucureştean, domnul profesor a ales să ne înveţe pe noi (…). Şi să nu uităm de munca depusă în reînvierea istoriei comunei, pierdută în negura timpului. Mult succes, domn' profesor!“, a scris unul dintre semnatarii petiţiei.
 
„Am semnat această petiţie fiindcă meritaţi în continuare conducerea şcolii comunei (…)! Succes, domnule director, cu siguranţă nu veţi fi înlocuit!“, a comentat un alt susţinător.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii