Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:17 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte eliminaţi la proba de Limba română a Bacului „Lydda“ lui Zamfirescu şi „Rusoaica“ lui Mihăescu au încurcat candidaţii (galerie foto)

ro

26 Aug, 2014 00:00 2018 Marime text
Şapte elevi constănţeni au fost eliminaţi, ieri, de la proba scrisă la disciplina Limba şi literatura română din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului, pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile şi materiale informative).
 
Cei şapte au susţinut examenul la următoarele centre: patru candidaţi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, un candidat la Liceul Cobadin, un candidat la Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti“ şi un candidat la Liceul Teoretic „Callatis“ Mangalia. Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat, candidaţii care au fost eliminaţi de la examen, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, au pierdut dreptul de a susţine acest examen în următoarele două sesiuni.
La primul subiect, absolvenţii de la profilul Uman, care au susţinut, ieri, proba scrisă a examenului de Limba şi literatura română din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului, au primit un text la prima vedere, extras din romanul „Lydda“ al lui Duiliu Zamfirescu, însoţit de o serie de cerinţe. Subiectul al doilea a constat în redactarea unui text de tip argumentativ de 150 - 300 de cuvinte, despre „Rolul presei literare într-o epocă/perioadă istorică şi culturală“. Ultimul subiect a avut ca cerinţă redactarea unui eseu de 600 - 900 de cuvinte referitor la viziunile despre lume reflectate într-un text poetic studiat, aparţinând perioadei postbelice. La rândul lor, absolvenţii de la Real şi Tehnologic au avut ca prim subiect rezolvarea mai multor cerinţe pe baza unui text la prima vedere, extras din romanul „Rusoaica“, de Gib I. Mihăescu. La subiectul al II-lea, candidaţii au trebuit să compună un text de tip argumentativ de 150 - 300 de cuvinte, privitor la „Importanţa respectării unor reguli într-un domeniu de activitate“. Ultimul subiect a fost construirea unui eseu de 600 - 900 de cuvinte despre tema şi viziunea despre lume reflectate într-un text poetic studiat, scris de George Bacovia. Absolvenţii liceelor tehnologice şi cei de la profilul Real au avut, pentru al doilea an consecutiv, subiecte diferite de cele ale absolvenţilor de la profilul Uman.

Rezultatele, afişate pe 1 septembrie

Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, ieri, 1.434 de candidaţi au susţinut proba scrisă la disciplina Limba şi literatura română. Conform calendarului, miercuri, 27 august, 1.510 candidaţi au dreptul să participe la proba obligatorie a profilului, astfel: 1.335 de absolvenţi la Matematică şi 175 de candidaţi la Istorie. Examenul se încheie vineri, 29 august, cu proba la alegere a profilului şi a specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 12.00, şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12.00 şi 16.00. Contestaţiile vor fi soluţionate în zilele de 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 4 septembrie. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a reamintit că va fi toleranţă zero faţă de orice tentativă de fraudare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii