Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte elevi ai Colegiului Tehnic „Pontica”, stagiu de practică în Portugalia

ro

06 Aug, 2016 00:00 3332 Marime text
Colegiul Tehnic „Pontica” din Constanţa face parte din proiectul Erasmus+, care vizează pregătirea practică a elevilor, în scopul obţinerii eurocompetenţelor profesionale în domeniul agriculturii.
 
În acest demers european sunt implicate şi alte patru licee de profil din ţară, respectiv Colegiul Agricol „Sandu Aldea” din Călăraşi (care este şi coordonatorul proiectului), Colegiul Agricol „,Viaceslav Harnaj” din Bucureşti, Liceul Tehnologic Agricol din Smeeni, judeţul Buzău, şi Liceul Tehnologic „Vasile Frunză” din Râmnicu Sărat. Proiectul este sprijinit de Consorţiul Regional Sud - Est RO - AGROVET şi se derulează timp de doi ani, începând cu 2015.
 
În acest sens, 120 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la şcolile partenere, cu specializarea tehnician veterinar, vor efectua stagii de pregătire practică cu durata de trei săptămâni în Montijo, Portugalia. În cel de-al doilea pilon al proiectului s-au înscris alţi şapte elevi, ai clasei a XI-a B, de această dată, din cadrul Colegiului Tehnic „Pontica” din Constanţa, care s-au întors de curând în ţară, după parcurgerea unui program intens de pregătire profesională.
 
Continuând experienţa colegilor mai mari, viitorii veterinari şi-au consolidat cunoştinţele în domeniu prin participarea la activităţi desfăşurate în cadrul fermelor de producţie, activităţi ce vizează diagnoza şi tratamentul animalelor, inseminarea artificială şi alte proceduri complexe specifice meseriei.
 
Totodată, stagiul de practică din Portugalia le-a oferit elevilor ocazia de a petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut, prin vizitarea unor obiective turistice interesante, ajungând chiar până în cel mai vestic punct al continentului european, Cabo da Roca. De asemenea, din cadrul acestui proiect nu trebuie să omitem nici aspectele pecuniare, întrucât, după finalizarea acestuia, toţi elevii beneficiari vor fi recompensaţi financiar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii