Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:53 05 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Vasile Anghel, despre practica europeană Elevii Colegiului Tehnic „Pontica“, stagii în Portugalia

ro

13 May, 2017 00:00 2446 Marime text
Colegiul Tehnic „Pontica“ din Constanţa face parte din proiectul Erasmus+, care vizează pregătirea practică a elevilor în scopul obţinerii eurocompetenţelor profesionale în domeniul agriculturii.
 
În acest demers european sunt implicate şi alte patru licee de profil din ţară, respectiv Colegiul Agricol „Sandu Aldea“ din Călăraşi (care este şi coordonatorul proiectului), Colegiul Agricol „Viaceslav Harnaj“ din Bucureşti, Liceul Tehnologic Agricol din Smeeni, judeţul Buzău, şi Liceul Tehnologic „Vasile Frunză“ din Râmnicu Sărat.
 
În acest sens, 120 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la şcolile partenere, cu specializarea tehnician veterinar, vor efectua stagii de pregătire practică cu durata de trei săptămâni în Montijo, Portugalia. Printre beneficiari se numără şi elevii claselor a XI-a B, XII-a B, de la Colegiul Tehnic „Pontica“ din Constanţa, care s-au întors deja în ţară cu un bagaj plin de experienţe interesante.
 
„Practica europeană a facilitat nu doar acumularea de cunoştinţe noi în domeniu, ci şi îmbogăţirea orizontului cultural al tinerilor, prin vizitarea unor centre artistice, parcuri zoologice, grădini botanice, obiective turistice importante din împrejurimile oraşului Montijo“, a explicat directorul unităţii de învăţământ din Constanţa, prof. Vasile Anghel.
 
Proiectul este sprijinit de Consorţiul Regional Sud-Est RO - AGROVET şi se derulează timp de doi ani, începând cu 2015.

Ti-a placut articolul?

Comentarii