Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Premii şi menţiuni la două concursuri naţionale pentru artiştii de la Colegiul „Regina Maria“

ro

04 Jun, 2014 00:00 3143 Marime text
Palmaresul Colegiului Național de Arte „Regina Maria“ din Constanța a fost îmbogățit cu premiile obținute la numeroase concursuri de elevii de la secțiile de Arte vizuale. La Concursul Național „Hans Herman“, ediţia a VII-a, desfășurat la Sibiu, elevii din Constanţa au obținut cinci premii. Organizat de Liceul de Artă Sibiu, având ca sponsor Fundaţia SVASTA, concursul s-a adresat elevilor claselor V-VIII din şcolile cu program normal şi celor ai claselor IX-XII din liceele de artă din România. Tema ediției de anul acesta a fost „Muzica în artele plastice“. Câştigătorii au fost desemnaţi de juriul format din membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România. Pe 16 mai, la sediul Uniunii Artiștilor Plastici - filiala Sibiu, a avut loc vernisajul expoziţiei lucrărilor câştigătoare. Astfel, s-au întors câştigători:
Luana Profor (clasa a VII-a, profesor îndrumător Mihaea Luţai) - premiul I, George Moldovan (clasa a IX-a, sculptură, profesor îndrumător Lavinia Caian) - menţiune, Horia Tănase (clasa a IX-a, sculptură, profesor îndrumător Liana Opriş) - premiul II, Bianca Cârceanu (clasa a IX-a - design vestimentar) - menţiune, Ghiulay Mureşan Iosif (profesor îndrumător Anca Apostolache) - premiu special.

Concursul „Primăvara Artelor“, adresat elevilor talentaţi la desen

O altă competiție naţională „soldată“ cu premii pentru elevii Colegiului „Regina Maria“ a fost cea intitulată „Primăvara Artelor“, ediţia a XVII-a, care s-a desfăşurat la Bacău. Concursul s-a adresat în primul rând elevilor din liceele de artă, dar şi tinerilor talentaţi din şcoli cu alte profiluri, din ciclul gimnazial şi liceal. La secțiunea „Arte vizuale“, au participat 400 de elevi din colegiile, liceele şi şcolile din învăţământul vocaţional de artă, dar şi din învăţământul de masă din Arad, Bacău, Brăila, Buzău, Constanţa, Focşani, Giurgiu, Iaşi, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Tg. Mureş, Târgovişte, Tulcea şi Zalău. Concursul a fost jurizat de profesori, artişti plastici cu o bogată experienţă profesională: Andries Katy, Burlacu Ioan, Lazureanu Ioan, Lazureanu Ionela, Marciuc Ovidiu, Mazerschi Georgian, Rotaru Bianca și arh. Geliman Iuliana. Președintele comisiei de jurizare a fost artistul plastic Dionis Puşcuţă (președinte al Filialei UAP Bacău). Expoziţia organizată a cuprins o selecţie a celor mai bune lucrări prezentate în concurs, fiind deschisă în cadrul galei laureaţilor, la Filarmonica „Mihail Jora“ Bacău. Îndrumaţi de profesorii Mihaela Luţai, Liana Opriş, Nicolae Morărescu şi Mirela Dimcea, artiştii din Constanţa au obţinut mai multe premii şi menţiuni. Astfel, elevii Alexandru Nădrag (clasa a VI-a), Sebastian Cristian Butoi (clasa a VI-a), Ali Emel Guneş (clasa a VI-a), Alexandra Fierariu, Mara Marghidan, Andrada Pădeanu, Daria Barbu (clasa a VIII-a), Robert Băsceanu (clasa a VIII-a), Bianca Cârceanu (clasa a IX-a), Beatrice Oprea (clasa a IX-a) au adjudecat premiul I. Eleva Diana Drăghici (clasa a VIII-a) s-a întors acasă cu premiul II. Nu în ultimul rând, elevii Diana Barbu (clasa a VI-a), Ioana Ionescu, Denisa Apostolidis (clasa a VII-a) şi Adriana Băluţă (clasa a VII-a) au obţinut premiul III.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii