Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:59 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elevele Luana Profor şi Simina Felea, premiul I la concursul „Apa este viaţă!“, organizat de RAJA SA (galerie foto)

ro

23 Mar, 2015 00:00 2089 Marime text
Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită de SC RAJA SA Constanţa alături de copiii constănţeni, pe care i-a iniţiat în tainele apei, dezvăluindu-le cât de importantă este aceasta pentru viaţă şi pentru sănătate, fiind nu doar un drept fundamental al omului, ci şi o condiţie pentru viitorul omenirii. Astfel, în cadrul acţiunilor dedicate Zilei Mondiale a Apei, RAJA SA, împreună cu ISJ Constanţa şi cu Instituţia Prefectului, a organizat cea de-a doua ediţie a Concursului de pictură, desen şi grafică „Apa este viaţă!“.
 
La concurs au participat 400 de elevi, iar o comisie formată din reprezentanţi ai societăţii, ai Instituţiei Prefectului şi ai ISJ Constanţa a evaluat lucrările, urmărind încadrarea în tema concursului, creativitatea şi originalitatea, precum şi calitatea artistică. Sâmbătă, în sala „Remus Opreanu“ din cadrul Prefecturii Constanţa, directorul adjunct al SC RAJA SA, Aurel Presură, şi prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin, au înmânat diplome elevilor câştigători. „În concurs au intrat 400 de lucrări, împărţite pe ciclul primar şi ciclul gimnazial. Sunt două premii I, două premii II şi 20 de premii III. La acestea se adaugă 38 de menţiuni“, a precizat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA. Premiul I le-a revenit Siminei Felea, clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „Ion Minulescu“, pentru lucrarea „Copacul vieţii“, şi Luanei Profor, clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, pentru lucrarea „Metamorfoze“. Pe locul II s-au clasat Daria Elena Voicu, clasa I la Şcoala Gimnazială „B.P. Hasdeu“, cu lucrarea „Autostrada subacvatică“, şi Bianca Petrescu, clasa a VI-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, cu lucrarea „Prinţesa apelor“. Locul III le-a revenit următorilor elevi: Lara Vasile, clasa I la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir“, Ana Elena Ciopa, clasa I la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir“, Vlad Luţai, clasa I la Şcoala Gimnazială „Spectrum“, Elena Atodiresei, clasa a II-a la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu“, Ersun Emin, clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir“, Yasmina Lamine, clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir“, Bianca Buzenchi, clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir“, Delia Filip, clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „Constantin Angelescu“, Andra Guiu, clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „B.P. Hasdeu“, Dana Mită, clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul“, Ioana Dumitrache, clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială „Anghel Saligny“, Georgiana Alexandra Moroianu, clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Koiciu“, Andrada Moţăţăianu, clasa a VI-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, Alexandru Anghel, clasa a VI-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, Bianca Gegea, clasa a VI-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, Lucica Sima, clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Anghel Saligny“, Maria Enache, clasa a VII-a la Şcoala Gimazială „Spectrum“, Maria Grosu, clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Nicolae Tonitza“, Raluca Rotaru, clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Nicolae Tonitza“.
 
„Apa este elementul primordial, simbol al purităţii ce ne defineşte existenţa pe această planetă. Am fost onorată să particip la acest concurs, întrucât compania RAJA este formată din oameni care tratează această resursă indispensabilă vieţii cu cel mai înalt respect, în condiţiile utilizării acesteia la cele mai ridicate standarde ecologice“, a declarat Luana Profor, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“. Constănţenii pot admira lucrările cuprinse în expoziţia „Apa este viaţă!“, găzduită de sala „Remus Opreanu“ a Prefecturii Constanţa, în perioada 21 - 25 martie, în intervalul orar 10.00 - 16.00.

Ti-a placut articolul?

Comentarii