Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protocol de colaborare între Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Inspectoratul Școlar Județean Constanța (GALERIE FOTO)

ro

23 Mar, 2023 09:42 1062 Marime text
Sursa foto: facebook/ANMBComandantul (rectorul) Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, contraamiral de flotilă conf. Univ. dr. ing. Toma Alecu, și inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai, au semnat miercuri, 22 martie 2023, un protocol de colaborare între instituțiile pe care le reprezintă.

Potrivit unui comunicat al Acadameiie Navale Mircea cel Bătrân Constanța, protocolul a fost semnat cu prilejul unei vizite pe care o delegație a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, condusă de însuși inspectorul școlar general Sorin Mihai, a efectuat-o la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Cu acest prilej, delegația Inspectoratului Școlar Județean Constanța a vizitat și campusul Academiei Navale, iar gazdele au prezentat misiunea și obiectivele instituției de învățământ superior care pregătește atât ofițerii pentru Forțele Navale Române, cât și personal pentru industria portuară.

În baza protocolului, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Inspectoratul Școlar Județean Constanța vor derula în comun atât activități menite să promoveze educația la standarde înalte, performanța și cercetarea.

De asemenea, un obiectiv comun al celor două entități reprezentative pentru învățământul constănțean este acela de a oferi județului Constanța și implicit Dobrogei, șansa de a-și valorifica tinerii, motivându-i pe aceștia să rămână să studieze și să se dezvolte acasă.

Prima activitate derulată în comun de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Inspectoratul Școlar Județean Constanța va avea loc sâmbătă, 1 aprilie 2023. Este vorba despre Ziua Porților Deschise la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, eveniment care va avea loc între orele 9.00 și 14.00 și cu prilejul căruia toți constănțenii și nu numai, dar mai ales elevii din instituțiile de învățământ din județul Constanța vor avea oportunitatea de a se întâlni cu studenți și profesori de la Academia Navală, să afle răspunsuri la toate întrebările referitoare la oferta educațională a Academiei pentru anul universitar 2023 – 2024 și, cel mai important, să viziteze laboratoarele, simulatoarele și toate celelalte spații în care își desfășoară activitatea studenții militari și civili pe parcursul celor patru ani de studii, toate facilitățile fiind la cele mai înalte standarde.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii