Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „TRAIN - RES“, derulat de Facultatea de Inginerie mecanică a Universităţii „Ovidius“,a ajuns la etapa de evaluare

ro

08 Oct, 2014 00:00 1629 Marime text
În cadrul Facultății de Inginerie mecanică, industrială și maritimă de la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa se derulează proiectul „TRAIN - RES - Innovative vocational training concept for promoting renewable energy sources in rural areas in Europe“. Proiectul este finanțat prin contractul LLP-LdV-ToI-2012-RO-016/2012-1-RO1-LEO05-21099, Programul de învăţare de-a lungul vieţii - Subprogram Leonardo Da Vinci, ce are ca acţiune proiectele multilaterale - Transferul de Inovare (ToI).
 
„Proiectul a debutat pe data de 1 decembrie 2012, pentru o perioadă de doi ani, iar scopul său este de a transfera materialele educaționale și instrumentele de evaluare pentru biomasă solidă, biocombustibil, energie solară, energie eoliană şi geotermală de la parteneri din Austria în România, Turcia şi Spania, pentru a facilita dezvoltarea de competențe specifice pentru sectorul energiei regenerabile“, se arată într-un comunicat de presă al Universităţii „Ovidius“.
 
Astfel, pe baza materialelor educaționale transferate de la partenerii din Austria, au fost elaborate șase module de curs, al căror conținut urmează a fi evaluat de o comisie coordonată de Partenerul P5 - „im-plan-tat Raumplanungs-GmbH& Co KG“ din Austria, prin Siegfried Schönbauer, deţinător al unei vaste experienţe în domeniul energiilor regenerabile.
 
Ieri şi azi, Partenerul P0 din cadrul Universităţii „Ovidius“, prin Facultatea de Inginerie mecanică, industrială și maritimă (P0-OUC) și Partenerul P6 al Grupului de Acțiune Locală Dobrogea Centrală (P6-GAL) organizează interviurile şi seminarul de evaluare a modulelor de curs elaborate în cadrul proiectului. Lucrările seminarului sunt conduse de Siegfried Schönbauerde, la compania „im-plan-tat Raumplanungs-GmbH & Co KG“ din Austria.

Procesul de evaluare constă în două etape. Prima a avut loc ieri şi a fost reprezentată de un interviu individual, în care evaluatorii au primit un chestionar care va facilita procesul de evaluare, fiind folosit în acelaşi timp ca ghid. Această activitate este coordonată de Partenerul P6 - GAL Dobrogea Centrală.
 
Astăzi, începând cu orele 9.00, este programată cea de-a doua etapă, manifestată printr-o reuniune comună cu toți membrii comisiei de experți, care va avea loc în Sala de Consiliu a Universității „Ovidius“. Reuniunea are ca scop colectarea şi structurarea tuturor contribuțiilor pe care comisia de evaluatori le consideră necesare pentru îmbunătățirea conținutului educațional. Această activitate este coordonată de Partenerul P0 - Universitatea „Ovidius“, prin Facultatea de Inginerie mecanică, industrială și maritimă.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii