Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesori de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” Constanța, la un curs de formare în Catania, Italia

ro

11 Apr, 2022 07:37 2478 Marime text
Proiect Erasmus. Foto: CNMB ConstanțaÎn perioada 4 - 8 aprilie, un grup de profesori de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”, a participat la un curs de formare în Catania,  Italia, în cadrul proiectului Erasmus+, “Falsamente vero”, cu numărul 2020-1-IT02-KA229-079923_4, proiect de parteneriat strategic  finanţat de Comisia Europeană.

Potrivit unui comunicat al CNMB Constanța, proiectul este coordonat de Istituto Istruzione Superiore “Leonardo da Vinci” din Carate-Brianza, Italia și are ca parteneri, pe lângă  Colegiul “Mircea cel Bătrân” Constanţa, două instituţii de învăţământ din Germania, Mediencollege și Kurt-Tucholsky-Oberschule din  berlin, precum și Istituto Istruzione Superiore “G. B. Vaccarini”, gazda mobilităţii din această perioadă.

Tema proiectului este educaţia pentru media și își propune să formeze deprinderi de lectură critică, analiză pertinentă și responsabilă a  informaţiilor vehiculate de media și de reţelele sociale astfel încât tinerii să nu mai fie victimele dezinformării și manipulării mai ales în mediul online.

„În cadrul mobilităţii, profesorii au participat la conferinţe susţinute de experţi în comunicare, profesori la diverse universităţi din Italia, invitaţi de către organizatori. Delegaţia CNMB prezentă la întâlnirea Erasmus+ din Catania a fost formată din: prof. Loredana Tănase – director adjunct, prof. Crina Martinescu și prof. Andaluzia Arif.  De asemenea, delegaţiile școlilor implicate în proiect au  discutat și stabilit detaliile activităţilor viitoare cu elevii.

În vederea creșterii calităţii activităţilor derulate în cadrul proiectului Erasmus+ “Falsamente vero”, Colegiul Naţional “Mircea cel  Bătrân”, prin d-na prof. dr.  Luminiţa Radu și prof. Florentina Gheorghe, a încheiat și un parteneriat cu Radio Constanţa, în cadrul căruia va desfășura mai multe activităţi cu sprijinul jurnaliștilor acestui post de radio pe tema educaţiei pentru media, a fenomenului fake news și al impactului pe care acesta îl poate avea în viaţa fiecărui tânăr“ - au mai precizat reprezentanții CNMB Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii