Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:56 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima sesiune a Bacalaureatului 2015, la final! Rezultatele, pe 7 iulie Şapte candidaţi constănţeni, eliminaţi din examen pentru fraudă (galerie foto)

ro

04 Jul, 2015 00:00 1586 Marime text
Candidaţii constănţeni care au susţinut examenele de maturitate din prima sesiune de Bacalaureat 2015 vor afla, pe data de 7 iunie, notele obţinute la cele trei probe scrise. Până atunci, tinerii care sunt siguri că vor lua note mai mari de 6 pot decide la ce facultate se vor înscrie. Ceilalţi se vor pune cu „burta pe carte“, având posibilitatea să se înscrie la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, care începe la 13 iulie. Pe 7 iulie, între orele 12.00 şi 16.00, elevii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 10 iulie. Examenul naţional de Bacalaureat s-a încheiat ieri, cu proba la alegere a profilului şi specializării (la alegere dintre materiile Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Logică, Economie).
 
Patru elevi din Constanţa au fost eliminaţi, ieri, de la ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului. Cei patru provin de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia, Liceul Teoretic „Decebal“, Liceul Economic din Mangalia şi Liceul Teoretic „Axiopolis“ din Cernavodă. Reamintim că de la prima probă a Bacalaureatului 2015, cea la Limba și literatura română, din examen au fost eliminați doi candidați. Aceștia provin de la Colegiul Tehnic „Tomis“ și de la Liceul Teoretic „George Călinescu“. Miercuri, la proba obligatorie a profilului și specializării, Matematică și Istorie, un candidat din Constanţa care a susţinut proba la centrul de examen de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ a fost eliminat din examen, deoarece a fost prins cu telefonul mobil asupra lui. Potrivit Metodologiei, candidații care au fost eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen“, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul. Ei au dreptul să se înscrie din nou la Bacalaureat peste două sesiuni. De asemenea, o altă situaţie specială înregistrată a fost faptul că un candidat din Constanţa a susținut proba la Spitalul Clinic Județean Constanța, cu aprobarea comisiei judeţene. Potrivit ISJ Constanţa, 5.817 candidaţi din Constanţa (5210 - serie curentă şi 607 - serie precedentă) au participat la examenele de Bacalaureat 2015. Acesta s-a derulat în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2011, aprobată prin Ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 4799/2010 privind organizarea şi desfășurarea examenului de Bacalaureat 2011.

A doua sesiune începe pe 13 iulie

Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2015 începe pe 13 iulie şi se va încheia pe data de 3 septembrie. Înscrierile se desfăşoară între 13 și 17 iulie. Ulterior, între 17 și 18 august, va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Între 18 și 19 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Timp de două zile, pe 20 și pe 21 august, va avea loc evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise încep pe data de 24 august, cu cea la Limba şi literatura română, urmată, pe data de 25 august, cu proba scrisă la limba şi literatura maternă. Elevii sunt așteptaţi la proba scrisă obligatorie a profilului pe data de 26 august, iar pe 28 august va avea loc la proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afișate pe data de 31 august. În aceeași zi, în intervalul orar 12.00 - 16.00, candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 1 și 2 septembrie, iar pe data de 3 septembrie, vor fi afișate rezultatele finale. Candidaţii la Bac care vor folosi telefoane mobile sau orice tip de mijloace de comunicare ce permit conectarea la Internet vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă au folosit sau nu materialele interzise și indiferent dacă acestea au fost introduse în sala de examinare de către ei, de către alţi candidaţi, profesori din comisie sau de alte persoane. Încălcarea acestor reguli reprezintă tentativă de fraudă, iar absolvenţii respectivi nu mai pot participa la următoarele probe ale Bacalaureatului, fiind declaraţi „eliminaţi din examen“. Candidaţii eliminaţi din examen nu mai au posibilitatea de a le fi recunoscute, în sesiunile următoare, notele pe care le-au obţinut la examenele de Bac susţinute anterior eliminării, şi nici rezultatele de la probele de evaluare a competenţelor lingvistice și digitale.

Citeşte şi 

Rezultatele, pe 7 iulie: Astăzi se încheie prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2015

Între integrale şi autonomii locale: Elevii constănţeni au susţinut, ieri, proba obligatorie la Istorie şi Matematică (galerie foto)  

Ce trebuie să știe candidații înainte de a intra în sală: Elevii din Constanța susțin, azi, prima probă scrisă a Bacalaureatului

50 de candidați din Constanța au susținut proba scrisă la limba maternă şi la disciplina nonlingvistică în franceză

Au încercat marea cu degetul: Doi elevi din Constanţa, eliminaţi de la prima probă scrisă a Bacalaureatului 2015 (galerie foto)


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii