Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie să știe candidații înainte de a intra în sală Elevii din Constanța susțin, azi, prima probă scrisă a Bacalaureatului

ro

29 Jun, 2015 00:00 2448 Marime text
Emoții mari, azi, pentru absolvenții claselor a XII-a care susțin prima probă scrisă a Bacalaureatului 2015 - cea la Limba și literatura română. În sesiunile din acest an ale examenului de Bacalaureat, lucrările scrise ale elevilor vor fi corectate în alte județe decât cele din care provin, conform unor modificări făcute de Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS).
 
Potrivit ISJ Constanța, 5.817 candidați din Constanța (5.210 - serie curentă și 607 - serie precedentă) vor susține, azi, în cele 19 centre de examen, prima proba scrisă din cadrul examenului național de Bacalaureat, la disciplina Limba și literatura română. Examenul începe la ora 9.00, iar pentru elaborarea lucrării scrise, absolvenții de liceu au la dispoziție trei ore. Accesul candidaților în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei. Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, marți, 30 iunie, absolvenții de liceu susțin proba la Limba și literatura maternă, urmând ca pe 1 iulie să fie susținută proba obligatorie a profilului, Matematică / Istorie. Examenul național de Bacalaureat se încheie vineri, 3 iulie, cu proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele vor fi afișate la data de 7 iulie (şi nu pe 6 iulie, aşa cum era prevăzut iniţial), până la ora 12.00, iar contestațiile vor fi depuse în aceeași zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Ce spune Metodologia În ceea ce privește desfășurarea examenului de Bacalaureat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că unele camere video vor înregistra și audio. „5% dintre camerele video de la Bacalaureatul de anul acesta vor înregistra și audio. Există recomandarea ministerului de a implementa și sisteme audio. Mi se pare relevantă pregătirea elevilor, nu supravegherea“, a spus acesta. Metodologia de organizare a examenului prevede că se interzice candidaților să intre în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu telefoane mobile sau orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examinare duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei, indiferent dacă materialele respective au fost folosite sau nu.

Care sunt centrele de examen

Pentru susținerea probelor scrise, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a desemnat 20 de centre de examen - 12 în municipiul Constanța și șapte în județ.
La centrul de examen Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ vor susține proba scrisă la Limba română 241 de elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ și 184 de elevi de la Liceul Teoretic „George Călinescu“.

La centrul de examen Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ din Constanța vor susține examenul 110 elevi de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“, 39 de elevi de la Liceul Tehnologic „I.N. Roman“, 23 de elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din Cumpăna, 46 de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul“ și 124 de elevi de la Liceul Teoretic „George Emil Palade“.

La centrul de examen Colegiul Comercial „Carol I“ din Constanța vor susține examenul 285 de elevi de la Colegiul Comercial „Carol I“ și 49 de elevi de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță“ din Techirghiol.

La centrul de examen Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța vor susține examenul 190 de elevi de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, 44 elevi de la Liceul Internațional de Informatică și 68 de elevi de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca“ din Constanța.

La centrul de examen Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ din Constanța se vor prezenta 124 elevi de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“, 85 de elevi de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin“, 120 elevi de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie, 57 elevi de la Liceul Tehnologic Topraisar și un elev de la Liceul Tehnologic de Cooperație Constanța.

La centrul de examen Liceul Teoretic „Ovidius“ vor susține examenul 217 elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius“ și 219 de elevi de la Liceul Teoretic „Traian“.

La centrul de examen Colegiul Național „Mihai Eminescu“ vor susține examenul 257 de elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ și 147 de elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“.

La centrul de examen Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ se vor prezenta 115 elevi de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, 114 elevi de la Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti“ și 170 de elevi de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“.
La centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ din Constanța vor susține prima probă scrisă a Bacalaureatului 160 de elevi de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“, 114 elevi de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ din Ovidiu și șapte elevi de la Liceul Teoretic „Pontus Euxinus“ din Lumina.

La centrul de examen Colegiul Tehnic „Tomis“ din Constanța sunt așteptați 119 elevi de la Colegiul Tehnic „Tomis“ din Constanța, 115 elevi de la Colegiul Agricol Poarta Albă, șase elevi de la Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu“ din Nicolae Bălcescu, 98 de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ și 12 de la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret“.

La centrul de examen de la Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanța sunt așteptați 176 de elevi de la Liceul Teoretic „Decebal“, 85 de elevi de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Constanța și 71 de elevi de la Liceul Teoretic Murfatlar.

La centrul de examen de la Colegiul Tehnic Energetic Constanța vor susține proba scrisă 126 de elevi de la Colegiul Tehnic Energetic Constanța, 23 de elevi de la Liceul „Omnia“ din Constanța, 49 de elevi de la Liceul „Gaudeamus“ din Constanța, 45 de la Colegiul Tehnic „Vasile Pârvan“, 44 de elevi de la Colegiul Tehnic „Pontica“ și 17 de la Liceul „Concord“.

La centrul de examen de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia sunt așteptați 213 elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia, 39 de elevi de la Colegiul „Dobrogea“ din Castelu și 14 elevi de la Liceul Tehnologic Crucea.
La centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ din Medgidia vor susține examenul 50 de elevi de la Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu“ din Medgidia, 139 de elevi de la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ din Medgidia și 64 de elevi de la Colegiul Național „Kemal Ataturk“ din Medgidia.

La centrul de examen de la Liceul Teoretic Cobadin sunt așteptați 118 de elevi de la Liceul Teoretic Cobadin, 23 de elevi de la Liceul Tehnologic „Jean Dinu“ din Adamclisi, zece elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Istrățoiu“ din Deleni, opt elevi de la Liceul Tehnologic Independența, 82 de elevi de la Liceul Teoretic Băneasa, șapte elevi de la Liceul Tehnologic „Radu Prișcu“ din Dobromir și 56 de elevi de la Liceul „Regele Carol I“ din Ostrov.

La centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Lăzar Edeleanu“ din Năvodari sunt așteptați 265 de elevi de la Liceul Tehnologic „Lăzar Edeleanu“ din Năvodari, 44 de elevi de la Liceul Tehnologic Cogealac și 13 elevi de la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul“ din Mihai Viteazu.

La centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Axiopolis“ din Cernavodă vor susține proba scrisă la Limba română 91 de elevi de la Liceul Teoretic „Anghel Saligny“ din Cernavodă, 203 elevi de la Liceul Tehnologic „Axiopolis“ din Cernavodă, 111 elevi de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârșova, 45 de elevi de la Liceul Tehnologic „Carsium“ din Hârsova și 16 elevi de la Liceul Tehnologic Ciobanu.

La centrul de examen de la Liceul Teoretic „Callatis“ din Mangalia sunt așteptați 163 de elevi de la Liceul Teoretic „Callatis“ din Mangalia și 109 elevi de la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ din Mangalia.

La centrul de examen de la Colegiul Economic Mangalia se vor prezenta 243 de elevi de la Colegiul Economic Mangalia și 70 de elevi de la Liceul Teoretic Negru Vodă.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii