Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima probă scrisă, pe 27 iunie Elevii de clasa a VIII-a intră în focurile Evaluării Naţionale

ro

16 Jun, 2016 00:00 2762 Marime text
 

Înscrierea la Evaluarea Naţională a elevilor din clasa a VIII-a a început la 15 iunie şi va dura până la 17 iunie, dată ce coincide cu încheierea cursurilor. Celelalte clase din învăţământul preuniversitar vor încheia anul şcolar pe 24 iunie.
 
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, prima probă a Evaluării Naţionale - proba scrisă la Limba şi literatura română - va avea loc pe data de 27 iunie. Pe 28 iunie, se va desfăşura proba scrisă la limba şi literatură maternă, pentru minorităţile naţionale. Pe data de 29 iunie este programată proba scrisă la Matematică. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 1 iulie, urmând ca cei nemulţumiţi de rezultate să depună contestaţii, în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 5 iulie.

Prima repartizare computerizată - pe 19 iulie

Între 8 şi 12 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile în fişele de înscriere la liceu. Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat este programată pe 19 iulie. A doua zi, pe 20 iulie, la fiecare unitate de învăţământ liceal vor fi afişate listele candidaţilor repartizaţi în acea unitate.
 
A doua repartizare computerizată şi afişarea de către fiecare unitate de învăţământ liceal de stat a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă sunt programate pentru data de 28 iulie.
 
Între 1 şi 2 septembrie va avea loc a treia repartizare computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Elevii, supravegheaţi audio-video

Anul acesta, elevii care susţin acest examen vor fi supravegheaţi audio-video, anunţă Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat postat pe site-ul edu.ro. „Comisiile judeţene de organizare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a vor asigura dotarea cu camere funcţionale de supraveghere video şi audio a sălilor de clasă din unităţile de învăţământ în care se desfăşoară probele pentru evaluarea naţională a elevilor clasei a VIII-a, a sălilor în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi a sălilor în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise. Până la începerea probelor scrise, comisiile judeţene de organizare a Evaluării Naţionale vor lua toate măsurile, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, pentru asigurarea dotării tuturor sălilor de examen cu camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Activitatea de monitorizare a desfăşurării Evaluării Naţionale prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfăşura în conformitate cu o procedura stabilită de Comisia Naţională de Organizare a Evaluării Naţionale.“
 
„În vederea asigurării desfăşurării corecte a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în conformitate cu prevederile reglementarilor în vigoare, comisiile din unităţile de învăţământ şi comisiile judeţene de organizare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învăţământ respectivă“, se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii