Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prezentare de obiective și rezultate Proiectul „Ovidius Cyber Cloud”, derulat de Universitatea „Ovidius” din Constanţa

ro

27 May, 2021 15:25 1479 Marime text
  • Universitatea „Ovidius” din Constanţa derulează proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de calcul numeric a Universităţii Ovidius din Constanţa, pentru modelare numerică, simulare şi procesare de structuri masive de date prin realizarea unui Centru de Date de tip Cloud”.
  • Conferința de presă are ca scop prezentarea obiectivelor și rezultatelor așteptate ale proiectului, precum și detaliile legate de oportunități și perspective care vor rezulta în urma acestui proiect pentru studenți și cadrele didactice, dar și pentru partenerii Universității „Ovidius” din Constanța.
Conferința de presă, vineri 28.05.2021, începând cu ora 10.30, în Aula 2 de la etajul 3, Corpul C, situat în campusul Universităţii „Ovidius” din Constanţa (Corpul C este corpul situat pe malul lacului Siutghiol unde se află și Facultatea de Farmacie. Intrarea se face din Aleea Universității).

Universitatea „Ovidius” din Constanţa derulează proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de calcul numeric a Universităţii Ovidius din Constanţa, pentru modelare numerică, simulare şi procesare de structuri masive de date prin realizarea unui Centru de Date de tip Cloud”, acronim Ovidius Cyber Cloud, nr. contract 252/29.05.2020, cod MySMIS 124984, Program Operaţional Competitivitate, Axa prioritară – Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare (CDI) în sprijinul competitivităţii economice şi dezvoltării afacerilor, tip proiect: Proiect de Tip Cloud şi Infrastructuri Masive de Date.

Conferința de presă are ca scop prezentarea obiectivelor și rezultatelor așteptate ale proiectului, precum și detaliile legate de oportunități și perspective care vor rezulta în urma acestui proiect pentru studenți și cadrele didactice, dar și pentru partenerii Universității „Ovidius” din Constanța.

Proiectul „Ovidius Cyber Cloud” este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020 şi are drept obiectiv realizarea unei infrastructuri moderne de centru de date de tip cloud pentru calcule științifice de înaltă performanță, stabilirea procedurilor de operare și administrare ale centrului de date, atât din punct de vedere tehnic, cât și economic.

Implementarea proiectului se realizează la Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie, de către un colectiv interdisciplinar de cadre didactice și cercetători, coordonat de dl prof. dr. ing. Eden Mamut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii