Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Iohannis despre mersul elevilor la școală după marea relaxare de la 15 mai

ro

14 May, 2021 01:32 2284 Marime text
  • Ieri, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că România va avea o relaxare a restricțiilor „pas cu pas”, însă „în privința școlilor se aplică normele de până acum”.

Relaxarea restricțiilor începe cu eliminarea purtării măștii în exterior din 15 mai, cu excepția piețelor, târgurilor sau a stațiilor de transport public.
A doua măsură, care intră imediat în vigoare este eliminarea restricțiilor de circulație noaptea.
 

„În final o remarcă legată de școli: noi păstrăm în continuare normele care țin de rata de incidență, deci avem în continuare scenariul verde, galben, roșu, aceste lucruri se aplică ca și până acum.

Este previzibil ca în următoarele săptămâni majoritatea localităților să intre în scenariul verde și în acest fel majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli.

Deci în privința școlilor se aplică normele de până acum, însă relaxările care sunt valabile sunt evident valabile pentru toată lumea.

Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală și este foarte de dorit ca anul școlar să se încheie cu majoritatea românilor vaccinați”, a mai declarat Iohannis.

 
Trebuie precizat că potrivit datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 520 de cadre didactice, 1.289 de elevi, 270 de studenți și 160 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii