Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă „Pregătim începerea anului școlar preuniversitar în condiții cât mai bune“

ro

30 Aug, 2022 12:14 965 Marime text
Ședință la Guvernul României. Foto: Facebook/Guvernul României
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a susținut astăzi o ședință în cadrul căreia a precizat  că se pregătește începerea anului școlar preuniversitar în condiții cât mai bune pentru aproape trei milioane de copii.

„Am încredere că întreg corpul didactic – educatori, învățători, profesori – s-a îngrijit pentru a pregăti un parcurs eficient al programului de învățământ. Le respectăm munca și importanța formării tinerei generații. Responsabilitatea guvernului, a ministerelor Educației și Afacerilor Interne, împreună cu autoritățile locale, este să asigure buna desfășurare administrativă a procesului educațional. Împreună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, am discutat în videoconferința cu prefecții și inspectorii școlari și la întâlnirile cu reprezentanții comunităților locale despre soluțiile prin care să sprijinim derularea cât mai eficientă a activității în sistemul de învățământ“ - a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Primul ministrul a menționat că pentru pregătirea procesului didactic, sunt ocupate până acum 96% din posturi, manualele școlare la majoritatea disciplinelor sunt deja în unitățile de învățământ, iar unitățile educative au asigurate structurile de conducere, 80% din numărul de directori fiind selectați prin concurs.

„Garantăm securitatea elevilor și profesorilor prin implicarea poliției, poliției locale și jandarmeriei.
Monitorizăm acordarea autorizațiilor de funcționare, astfel încât copiii să înceapă noul an școlar în condiții de siguranță sanitară.
Pregătim unitățile de învățământ pentru iarnă, asigurând energia necesară și administrarea lor pe perioada vacanțelor, astfel încât să poată continua lucrările de renovare și modernizare cât timp copiii nu sunt la clase. Am cerut un plan de acțiune la nivelul guvernului pentru ca toate unitățile de învățământ să aibă grupuri sanitare conforme și o soluție rapidă pentru rezolvarea problemelor legate de decontarea transportului elevilor.
Fiecare copil trebuie să aibă asigurată o șansă la educație, așa cum se cuvine, iar acum acest obiectiv este prioritar pentru guvern“ - a mai adăugat premierul Nicolae Ciucă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii