Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poveştile campionilor Bacalaureatului Andreea Mihaela Năiţă, Paul-Emilian Sterpu şi Naomi Ţarălungă, mândria învăţământului constănţean

ro

09 Jul, 2014 00:00 3687 Marime text
Cea mai mare medie a examenului de Bacalaureat 2014, înregistrată la nivelul judeţului Constanţa, este 9,95, rezultat obţinut de trei elevi din municipiu. Este vorba despre Andreea Mihaela Năiţă - Liceul Teoretic „Ovidius“, de Paul-Emilian Sterpu - Liceul Teoretic „Traian“, şi de
Naomi Ţarălungă - Liceul Teoretic „George Călinescu“. Cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă poveştile celor care au strălucit la examenul de Bacalaureat 2014.

Naomi Ţarălungă va face voluntariat

Naomi Ţarălungă a absolvit Liceul Teoretic „George Călinescu“. Tânăra a obţinut nota 9,85 la proba la Limba şi literatura română, 10 la Istorie şi 10 la Logică, argumentare și comunicare. „Sunt pasionată de istorie şi de logică, de aceea am şi participat la toate olimpiadele acestor discipline. Anul acesta, am obţinut locul I la faza judeţeană a Olimpiadei de Istorie. Şi în clasa a IX-a am reuşit această performanţă. Am luat 10 atât la Istorie, cât şi la Logică. Nu am făcut meditaţii. Am învăţat singură. Istoria mă interesează într-o mare măsură. Cunoscând-o, pot afla cine sunt şi de ce sunt aici“, ne-a spus Naomi. Cât priveşte planurile sale de viitor, tânăra ne-a dezvăluit că nu va merge la facultate. Cel puţin deocamdată. „Voi face voluntariat. Vreau să le vorbesc oamenilor despre Biblie, eu fiind Martor al lui Iehova. De asemenea, voi lucra ca traducător, pentru că am autorizaţie de în acest sens. Nu m-am gândit să emigrez. În România este nevoie de noi. Aici am învăţat. Aici sunt familia şi prietenii mei“, a precizat Naomi.

Paul-Emilian Sterpu, pasionat de matematică

Absolvent al cursurilor Liceului Teoretic „Traian“, Paul-Emilian Sterpu a obţinut 9,85 la proba la Limbă şi literatura română, 10 la Matematică şi 10 la Fizică. Tânărul ne-a povestit că îşi va continua studiile la Politehnica Bucureşti, Facultatea de Automatică şi Calculatoare. „Mă aşteptam să am o medie mare, dar nu cea mai mare dintre colegii mei. Din clasa a IX-a mă pregătesc intens la Matematică, iar la Fizică, de doi ani. Subiectele la Matematică au fost mai uşoare decât m-am aşteptat, iar la Fizică, a fost ceea ce am crezut“, spune Paul-Emilian. În clasa a IX-a, elevul a participat la Olimpiada de Informatică, ajungând până la faza judeţeană. Îi place, totodată, şi fotbalul. Tânărul ne-a mai spus că toţi colegii săi s-au pregătit serios pentru examenele de Bacalaureat.

Andreea Mihaela Năiţă va studia în Danemarca, la Business Academy

Andreea Mihaela Năiţă a absolvit Liceul Teoretic „Ovidius“. Ea a obţinut nota 9,95 la Limba şi literatura română, 10 la Matematică şi 9,90 la Chimie organică, media finală fiind 9,95. „Bacalaureatul mi s-a părut accesibil şi nu înţeleg de ce unii elevi nu au reuşit să promoveze. Pot să spun că am învăţat constant şi că ultimele două luni le-am dedicat exclusiv pregătirii pentru acest examen. Am recapitulat toată materia“, a declarat Andreea. Cât priveşte planurile de viitor, tânăra va studia în Danemarca, la Business Academy din cadrul Aarhus University. „Facultatea este gratuită pentru cei din Uniunea Europeană. Am ales-o pentru că se bazează mult pe practică, iar cursurile sunt bine structurate. La Bucureşti, costurile ar fi fost cam aceleaşi, însă am preferat Danemarca. Admiterea la facultate s-a făcut pe bază de dosar. Nu am fost condiţionată de examenele de Bacalaureat. Când susţineam aceste probe, eu eram deja studentă“, ne-a mai spus Andreea. Pentru tinerii care vor deveni liceeni în acest an, tânăra are un mesaj: „Îi sfătuiesc să înveţe în fiecare zi. Nu trebuie să te gândeşti că ai timp destul în faţă. Pe ultima sută de metri, nu reuşeşti să înveţi toată materia. Şi le mai spun că Bacalaureatul este accesibil, dacă înveţi totul la timp“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii