Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări importante, în atenția tuturor cadrelor didactice Începe depunerea dosarelor pentru gradația de merit. Titularizarea – doar probă scrisă. Definitivat - fără inspecții speciale

ro

25 May, 2020 00:00 5926 Marime text
  • Până pe 24 august, ministerul va anunța cine primește gradație

Rămase a fi reglementate aproape pe ultima sută de metri, ținând cont de calendarul stipulat prin Legea educației naționale nr. 1/2011, etapele prevăzute în calendarul mobilităților cadrelor didactice încă se lasă așteptat, deși săptămâna aceasta ar fi trebuit să aibă loc prima ședință publică de repartiție.


Între timp, în Monitorul Oficial nr. 424 din 21 mai 2020, a fost publicat Ordinul ministrului Educației și cercetării pentru modificarea Metodologiei și criteriilor privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat în sesiunea 2020, aprobate prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 3.307/2020.
Așadar, începând de astăzi și până pe 3 iunie, candidații își depun dosarele la secretariatul unităților de învățământ, iar în intervalul 4-12 iunie ele vor fi aduse la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, urmând a fi analizate începând cu 29 iunie și până pe 10 iulie. Contestațiile privind punctajul acordat și stabilirea numărului gradațiilor de merit ce pot fi redistribuite va avea loc în perioada 13-17 iulie. Până pe 24 august va fi emis ordinul de ministru pentru aprobarea listelor cu personalul didactic din învățământul preuniversitar de stat care beneficiază de gradațiile de merit.
 

Modificările aduse mobilităților cadrelor didactice

Ordonanța de urgență nr. 70, publicată în Monitorul Oficial nr. 394 din 14 mai 2020, ce reglementează unele măsuri în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului, aduce și o serie de modificări în domeniul educației.
Dacă la Definitivat, în Ordonanța 58 se prevedea susținerea a cel puțin unei inspecții, în loc de două, cât prevede Legea educației, iată că în Ordonanța 70 la art. 38 se precizează că dacă nu a existat nicio inspecție până la întreruperea cursurilor, cadrelor didactice li se poate recunoaște o inspecție anterioară, în calitate de cadru didactic calificat.
La gradele I și II, singurul lucru care s-a schimbat este renunțarea la inspecția specială. Conform legii, cadrele didactice trebuie să susțină două inspecții curente la ambele grade și o inspecție specială plus cele două probe scris și oral, care s-au comprimat într-un singur concurs.
La gradul I, susținerea publică a lucrării se face online, cu toată comisia.


Conform art. 42, a fost scoasă de la Titularizare, justificate evident de absența elevilor - a doua probă, respectiv inspecția specială la clasă sau probă practică, rămânând doar proba scrisă. Astfel că prevederile din Legea educației sunt suspendate pe perioada pandemiei. În ceea ce privește probele practice pentru anumite discipline sportive care se susțineau la Palatul Copiilor au fost excluse prin similitudine.


Citește și:

Gradații de merit, sesiunea 2020 ISJ Constanța a decis câți profesori vor primi în plus 25% la salariu, timp de cinci ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii