Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mobilitate Erasmus la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanța (GALERIE FOTO)

ro

13 Oct, 2022 08:10 1903 Marime text
elevii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” , foto: CNMB În perioada 4 - 8 octombrie, în Italia, la Carate-Brianza, s-a desfăşurat mobilitatea C2 din cadrul proiectului Erasmus+ “Falsamente vero”, cu numărul de referinţă 2020-1-IT02-KA229-079923_4.

Timp de cinci zile, elevii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” au participat la diverse activităţi pe teme legate de educaţia pentru media, împreună cu elevi din Italia şi Germania. Elevii au realizat interviuri pe tema fake news şi au luat parte la un festival internaţional de film organizat de către liceul gazdă.

Coordonatorul proiectului este Istituto Istruzione Superiore“Leonardo da Vinci” din Carate-Brianza, iar ca parteneri, pe lângă CNMB, sunt şi două licee din Berlin şi unul din Catania., transmi reprezentanții Colegiului. 

Proiectul, finanţat de Comisia Europeană, are drept obiective formarea spiritului critic la elevi astfel încât aceştia să dobândească competenţe de interpretare corectă a mesajelor vehiculate de mass-media şi de reţelele de socializare.

Elevii au fost însoţiţi de prof. Florentina Gheorghe, coordonatoarea proiectului,  prof. dr. Luminiţa Radu, coordonator al proiectului “CNMB – Şcoala pilot media” şi de prof. Silvia Şoşoiu, profesor de limba engleză, ambele membre ale echipei Erasmus+.

Proiectul, finanţat cu 30691 de euro de către Comisia Europeană, reprezintă o şansă oferită elevilor de a-şi dezvolta competenţe media în context European., a mai precizat sursa citată.


Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“  a materialului.   


Sursa foto: CNMB Constanța 



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii