Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mirciștii au sărbătorit diversitatea culturilor europene la festivalul de folclor și costum din Europa – Europeade (galerie foto)

ro

23 Jul, 2019 00:00 3129 Marime text

Formația de dans a Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța „Florile Dobrogei“ a reprezentat România la cel mai mare festival de folclor și costum din Europa - Europeade, care a avut loc în în Germania, Frankenberg. Alături de alte 205 grupuri din Europa, mirciștii au sărbătorit diversitatea culturilor europene.
 
„Aici, în inima Europei, grupurile tradiționale de dansuri populare, muzicieni și coruri au adus la viață orașul cu sunete, cântece și dansuri timp de cinci zile, între 17 și 21 iulie 2019“, ne-a relatat Mihaela Gearâp, profesorul coordonator al formației de dans a Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța „Florile Dobrogei“ .
 
Din formația de dans a Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța „Florile Dobrogei“ fac parte 26 de elevi (din clasele a VI-XII-1). Mirciștii participă la acest festival de folclor și costum din Europa – Europeade încă din anul 2003. La edița din acest an a festivalului, copii de la Mircea cel Bărân au prezentat o suită de dansuri dobrogene. Coregrafrul formației de dans a Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța „Florile Dobrogei“ este Viorel Vatamaniuc.
 
Europeade este o petrecere de cinci zile pentru 5.000 de dansatori, muzicieni și cântăreți. Aici se crează prietenie și unitate europeană prin diversitate. Europeade este o întâlnire anuală independentă de 5.000 de persoane implicate în dansul popular și muzică din întreaga Europă. Participanții se întâlnesc o săptămână, în fiecare vară, adesea într-un oraș nou din Europa. Grupurile de dans, cântă și joacă muzica în costume în tot orașul, toată ziua și toată noaptea, împărtășind cultura lor regională cu localnicii și cu ceilalți participanți.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii