Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:50 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sorin Cîmpeanu Până vineri autoritățile vor decide dacă școlile se închid sau rămân deschise și după 6 la mie

ro

29 Sep, 2021 08:47 1895 Marime text
  • Ministrul a precizat că nu există conținut digital, conectivitate sau profesori pregătiți pentru asta.
  •  
  • În aceste condiții, Sorin Cîmpeanu a menționat că până vineri autoritățile vor decide dacă școlile se închid sau rămân deschise și după 6 la mie.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat marți seara într-o emisiune Tv la la Digi24 că România nu este pregătită pentru școala online, deși în multe mari orașe din țară incidența cazurilor de Covid se apropie de 6 la mie.

Ministrul a precizat că nu există conținut digital, conectivitate sau profesori pregătiți pentru asta.

În aceste condiții, Sorin Cîmpeanu a menționat că până vineri autoritățile vor decide dacă școlile se închid sau rămân deschise și după 6 la mie.

Sorin Cîmpeanu: Am primit la minister 183 de petiții – părinți, profesori – pentru trecerea școlii în online și 175 de petiții pentru păstrarea școlilor deschise cu prezență fizică. Nu vom decide în funcție de diferența asta, sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de 6 la mie, sunt foarte speriați. Îmi cer scuze... sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în mall-uri sau în alte locuri. Iar alții vor să rămână deschise și după 6 la mie.

Interesul copiilor este să nu se întrerupă școala. Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate fi gestionat. Dacă oprim școlile, acei copii vor sta în alte locuri, pentru că au posibilitatea să meargă, sunt permise tot felul de alte activități, mult mai puțin securizate din perspectivă sanitară.

După regulile de astăzi, dacă vineri se va depăși pragul de 6 la mia de locuitori, în București spre exemplu, unde azi avem 5,57, în Cluj avem 5,59, deci azi, marți, sunt aproape de 6 la mie. Ziua de referință este vineri. Dacă vineri se depășește 6 la mie, după regulile din seara asta, când vorbim, se intră în online cu excepția școlilor speciale. Creșele și grădinițele rămân deschise.

Dacă cei cu competență medicală se vor pronunța în acest sens, vom vedea. Deocamdată, regula este clară – se atinge pragul de 6 la mie, toată săptămâna viitoare școlile intră în online și se revine când se coboară sub acest prag.

Sursa: Digi24

Ti-a placut articolul?

Comentarii