Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Lucian Bode „Ne dorim cu toţii ca acest an şcolar să se deruleze în condiţii normale, iar şcolile să rămână deschise pe tot parcursul anului“ (video)

ro

24 Aug, 2021 16:51 1757 Marime text
  • Bode le-a solicitat prefecţilor să asigure în şcoli un cadru în care să fie respectate măsurile de protecţie, pentru a se reduce la minim riscul de transmitere a noului coronavirus. 

În cadrul videoconferinţei cu prefecţii, desfăşurate astăzi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, le-a solicitat prefecţilor să asigure desfăşurarea noului an şcolar în condiţii normale. Mai exact, Bode le-a solicitat acestora să asigure un cadru în care să fie respectate măsurile de protecţie, pentru a se reduce la minim riscul de transmitere a noului coronavirus. 

"Este important ca în următoarele trei săptămâni, până pe data de 13 septembrie, când va începe anul şcolar, să existe din partea tuturor celor prezenţi la această şedinţă de lucru o pregătire şi o coordonare a acţiunilor, astfel încât noul an şcolar să debuteze în cele mai bune şi sigure condiţii. În opinia mea, începutul anului şcolar 2021-2022 ne găseşte în faţa unor noi provocări instituţionale privind modul de acţiune şi gestionare eficientă a situaţiei pandemice“ - a declarat ministrul Bode. 


De asemenea acesta a menţionat că avertismentele legate de noua tulpină Delta sunt legate de impactul ridicat pe care îl are în rândul tinerilor, chiar al copiilor, motiv pentru care atenţia trebuie să fie una sporită în mediul şcolar.

„Ne dorim cu toţii ca acest an şcolar să se deruleze în condiţii normale, şcolile să rămână deschise pe tot parcursul anului, iar cursurile să aibă loc în format fizic. Plecăm de la acest scenariu de lucru. De aceea, focusul principal trebuie să fie pe asigurarea unui cadru predictibil în care să fie respectate măsurile de protecţie, astfel încât să fie redus la minim riscul de transmitere a virusului", a mai adăugat ministrul Lucian Bode, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii. 


 

Sursa video: Facebook-Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii