Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației „Mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii pe 13 septembrie cu prezenţă fizică pentru toţi elevii“ (video)

ro

03 Aug, 2021 16:33 1912 Marime text
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a susținut în această după amiază o declarație de presă în cadrul căreia a afirmat că este în favoarea deschiderii noului an şcolar cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcționare.

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, dar și pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare.(..) Neavând niciun glob de cristal şi neavând nici competenţe sanitare, pot să vă spun că şcoala va începe fizic, cu prezenţă fizică în data de 13 septembrie. (...) Mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionareAm dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică. ", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu într-o declarație de presă susținută cu ocazia prezentării rezultatelor finale obținute la titularizare. 

Ministrul Educației a declarat că a luat în considerare și  transformarea cabinetelor medicale din şcoli în centre de vaccinare împotriva COVID-19, acolo unde va fi posibil.

„Am transmis deja o recomandare în vederea valorificării oportunităţilor de vaccinare în luna august, în aşa fel încât, în luna septembrie, la începutul şcolii, cei care se vaccinează în august să fie deja imunizaţi. Am luat în considerare, acolo unde va fi posibil, transformarea cabinetelor medicale din şcoli în centre de vaccinare, înţelegând că decizia trebuie luată în fiecare situaţie în funcţie de specificul şcolii, deoarece fluxurile trebuie să fie bine delimitate, iar prezenţa părinţilor, în cazul copiilor minori, în cadrul operaţiei de vaccinare este necesară. Deci trebuie văzut în ce măsură configuraţia concretă a şcolii permite organizarea unei centru de vaccinare în aceste cabinete medicale şcolare. Vom realiza, am discutat cu Ministerul Sănătăţii şi coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare pentru a realiza încă din zilele următoare acţiuni de prezentare a importanţei şi necesităţii vaccinării", a mai adăugat ministrul. 

 
 
Sursa video: Facebook/Ministerul Educației
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii