Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Localitate cu bagaj cultural Muzeul, cetatea, căminul cultural şi şcoala, în centrul atenţiei Primăriei Topalu

ro

28 Aug, 2014 00:00 3232 Marime text
Comuna Topalu se poate mândri că, cel puţin la capitolul cultură, stă mult mai bine chiar şi decât unele oraşe. În vreme ce, în România, unele muzee din oraşe importante se închid, la Topalu, autorităţile locale fac tot posibilul pentru a menţine vie flacăra cunoaşterii, a frumuseţii. În acest sens, clădirea Muzeului de Artă „Dinu şi Sevasta Vintilă“ a fost reabilitată, drept pentru care instituţia se aliniază la nivelul edificiilor culturale europene.

De asemenea, în curând va fi demarat un proiect european de restaurare a Cetăţii Capidava. Valoarea acestuia este de aproximativ 17.000.000 de euro şi include construirea unui muzeu şi a unei baze de cercetare moderne. Mai mult, de pe 14 august, Muzeul de Artă din localitate a găzduit o impresionantă expoziţie foto-documentară, intitulată „Ziua limesului dunărean în România“.

Vizitatorii au putut vedea imagini înfăţişând siturile arheologice propuse pentru a fi incluse pe lista UNESCO, majoritatea acestora fiind din zona Dobrogei. Deja autorităţile locale fac eforturi considerabile pentru a atrage cât mai mulţi turişti care să admire frumuseţea sitului Capidava.
În altă ordine de idei, nu doar cetatea şi muzeul din localitate se bucură de atenţia aleşilor locali, ci şi celelalte spaţii de cultură. Astfel, clădirea Căminului Cultural din Topalu va deveni mult mai impunătoare după ce proiectul de amenajare a unui parc va fi dus la îndeplinire, aşa cum susţin autorităţile locale. Şi pentru că gustul pentru frumos, cultură şi artă se cultivă încă din copilărie, Primăria comunei Topalu a decis că sunt necesare unele lucrări de reabilitare a clădirii şcolii generale din localitate. „Acoperişul se stricase şi ploua în clase. Ne-am străduit mai multă vreme să facem rost de bani pentru această lucrare. După ce am bătut la porţile mai multor instituţii, am reuşit să primim o sumă modică de bani. Am realizat lucrările urgente, iar acum aşteptăm începerea noului an şcolar“, a declarat primarul Gheorghe Murat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii