Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ligia Deca, anunț despre bursele de studiu pentru străini! „Astfel sunt promovate limba și cultura țării noastre“

ro

02 Aug, 2023 12:31 1605 Marime text
Sursă foto: facebook.com/deca.ligia
  • Bursierii din străinătate de la licență și de la master vor studia în România.
 
Ligia Deca a anunțat într-o postare pe pagina de Facebook că a dublat numărul de burse pentru cetățenii din străinătate.
 
Pentru anul academic 2023-2024, 500 de burse vor fi oferite în cadrul Programului anual de burse acordate de statul român cetățenilor din țări non-UE.
 

„Mă bucură mult faptul că bursierii de la licență și de la master vor studia doar în limba română, fiind astfel promovate limba și cultura țării noastre. Excepție vor face doar cei de la doctorat, care au posibilitatea să opteze pentru studii în limba română sau într-o limbă străină stabilită de școala doctorală“, a declarat ministrul educației.

 
Bursierii, care vin din peste 100 de țări, vor studia în marile orașe din România. Bursele sunt oferite din bugetul Ministerului Educației, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe.
 
Candidații s-au putut înscrie mult mai ușor la acest program datorită platformei online StudyinRomania, dezvoltate de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).
 
La fel de îmbucurător este și faptul că numărul candidaturilor primite anul acesta este cu peste 10% mai multe față de edițiile precedente.
 

„Așa cum am mai menționat, internaționalizarea în învățământul superior reprezintă una dintre prioritățile mandatului meu, iar dublarea numărului de burse pentru acest program reprezintă doar începutul“, a mai precizat Ligia Deca.


Citește și:

MAE: 500 de burse de studii oferite studenților străini din afara spațiului Uniunii Europene
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii