Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Traian, la a treia editie a Festivalului de Film pentru Elevi

ro

08 Feb, 2010 03:52 4067 Marime text
liceul_traian.jpgÎn acest an, tema este „Implică-te. Nu fi indiferent", iar doritorii pot trimite scurt-metraje la sediul liceului constănţean până pe 2 aprilie.

Festivalul Naţional de Film pentru Elevi este realizat de Liceul Teoretic Traian (LTT), în colaborare cu Asociaţia Young Initiative şi Asociaţia Interaxe. Acest concurs naţional dedicat liceenilor din toată ţara a ajuns la ediţia a treia sub titulatura de „Filmmic", după ce în primii doi ani tema şi implicit titlul festivalului a fost „Spune NU violenţei în şcoli".

Pentru acest festival-concurs, elevii din toată ţara pot realiza scurtmetraje pe o anumită temă de interes social, câte una pentru fiecare ediţie, pe care să le trimită la Liceul Teoretic Traian, unde vor fi jurizate de o comisie formată din profesionişti în domeniu. Apoi, cele mai bune producţii participă la Gala de Premiere şi Vizionare care are loc tot în Constanţa.

Iniţiativa acestei acţiuni, cu şi pentru elevi de liceu, aparţine directorului LTT, Daniela Boskoff şi Alinei Dermengiu, ambele profesoare de matematică, alături de care, în organizarea şi derularea festivalului sunt implicaţi elevii Biroului de Proiecte şi Activităţi Educative de la Traian. „Este o iniţiativă extraordinară a elevilor noştri, iniţiativă care vine să sprijine la nivel naţional tinerele talente în domeniul cinematografic, în primul rând. Afirm acest lucru, în contextul în care, în urma ediţiilor anterioare elevii-regizori s-au orientat profesional către acest domeniu, fiind apreciaţi pentru calitatea muncii depuse", a precizat prof. Daniela Boskoff.

În primii doi ani ai festivalului tema urmărită a fost „Spune NU violenţei în şcoli", prioritate strategică a Ministerului Educaţiei, însă anul acesta s-a decis schimbarea abordării. S-a dat festivalului un titlu permanent, „Filmmic", iar tema aleasă este „Implică-te! Nu fi indiferent!", o propunere făcută elevilor de a combate prin filmul educativ indiferenţa, ignoranţa şi nepăsarea. „Festivalul ne oferă şansa de a transmite mesaje educaţionale prin elevi, către elevi, asigurându-ne certitudinea unui feedback consistent, pe un canal mai puţin formal, rigid, iar implicarea elevilor noştri în derularea proiectului reprezintă un imens câştig pentru instituţia noastră", a precizat prof. Alina Dermengiu.

Participanţii pot trimite materialele la LTT până pe 2 aprilie. În perioada 14 - 16 aprilie vor fi notate de juriu, iar pe 14 mai va fi premierea şi vizionarea filmelor câştigătoare la Cityplex Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • elev ltt 15 Feb, 2010 15:27 bravo bravo felicitari ambelor profesoare bravo.