Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Teoretic „Traian“, de 41 de ani în elita învăţământului constănţean

ro

07 May, 2018 00:00 4100 Marime text
Înfiinţat în anul 1977, prima denumire a Liceului Teoretic „Traian“ a fost Liceul Industrial nr. 6 Constanţa, patronat fiind de Întreprinderea Mecanică Navală.
 
Liceul îşi începe activitatea preluând elevi de la Liceul Industrial nr. 1 Constanţa - clasa a X-a şi a XII-a, curs de zi, seral şi şcoală profesională (anul II), iar elevii pentru clasa a IX-a şi cei pentru clasa a XI-a, treapta a II-a, care au dat concurs sunt preluaţi de la Liceul „Mihai Eminescu“ Constanţa.
În anul 1990, perioada ianuarie-martie, are loc transformarea unităţii şcolare în Liceul Teoretic „Traian“, iniţial de matematică-fizică, ulterior cu mai multe specializări: matematică-informatică, matematică-fizică, chimie-biologie şi limbi moderne.
 
Săptămâna aceasta este dedicată manifestărilor prilejuite de împlinirea a 41 de ani de când Liceul Teoretic „Traian“ formează oameni şi construieşte caractere.
 
Astăzi, la Muzeul Marinei Române, alături de foste cadre didactice ale liceului, de la ora 9.30, va avea loc festivitatea de deschidere a unei ample agende de evenimente care vor începe marţi, 8 mai, cu o activitate în parteneriat cu Şcoala Sanitară Postliceală, şi se vor încheia cu a IV-a ediţie a proiectului „Interculturalitate în spaţiul dobrogean“.
 
Miercuri, 9 mai, vor avea loc activitatea „Ziua Europei“ şi concursul de chimie organică „Margareta Avram“. Joi, 10 mai, de la ora 10, pe scena Casei de Cultură elevii vor prezenta spectacolul „Osânda cărţilor“, în aceeaşi zi fiind programate Ziua Porţilor Deschise, campionate de fotbal, volei, tenis de masă.
 
Vineri, 11 mai, tot la Casa de Cultură, începând cu ora 10, va avea loc festivitatea de premiere a Festivalului de scurtmetraj pentru liceeni FILMMIC, proiect aflat la a XI-a ediţie, în coordonarea prof. Constantin Caracoti (directorul liceului) şi a prof. Angelica Creţu, bibliotecar.
 
De asemenea, în cadrul fiecărei arii curriculare se vor desfăşura diferite activităţi educative şi ştiinţifice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii