Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceeni de la Eforie Sud, pe podiumul Concursului de scurtmetraje „Civi-Mateca“

ro

24 Feb, 2016 00:00 3110 Marime text


O echipă de elevi de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie Sud şi-a adjudecat marele premiu al Concursului de scurtmetraje „Civi-Mateca“.
 
Echipa, formată din elevele Andreea Tîrziman, Alexandra Predulea, Alexandra Miu, Diana Maxim şi coordonată de profesorul Adriana Ilicenco, a participat în ianuarie 2015 la concurs cu scurtmetrajul „Asceză“. Elevii din Eforie s-au clasat pe locul I, la clasa a XI-a, obţinând marele trofeu al concursului.


 
Abordând teme precum respectul, grija, toleranţa şi comportamentul adecvat în societate, „Asceză“ este povestea unei tinere de 18 ani care aspiră la satisfacţii materiale, pentru ca, ulterior, ca urmare a unor situaţii conjuncturale în care se regăseşte, să conştientizeze preeminenţa valorilor morale autentice. Proiectul „Civi-Mateca“ a urmărit educarea civică a noii generaţii de elevi din județul Constanța, cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani. Principalele obiective au fost încurajarea utilizării în sens pozitiv a noilor tehnologii şi promovarea voluntariatului, a spiritului civic în rândul elevilor care au constituit grupul-ţintă al proiectului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii