Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:26 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La a treia strigare Va fi sau nu preluat Palatul Copiilor de către CLM Constanţa? (document)

ro

29 Oct, 2016 00:00 1406 Marime text
Pe data de 31 octombrie, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa se va afla şi proiectul de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul constanţa, strada Soveja nr.17, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, în domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa.
 
Este vorba despre Palatul Copiilor Constanţa, compus din corp C1, sală de sport, căsuţe prefabricate, cantină, bazin de înot, teatru de vară. CLM se obligă să menţină destinaţia actuală a imobilului şi să asigure gratuitatea desfăşurării activităţilor specifice Ministerului Educaţiei Naţionale, precum şi ale instituţiilor din subordinea sau coordonarea acestuia. Ministerul Educaţiei Naţionale va verifica şi controla periodic, prin ISJ Constanţa, modul de folosire a imobilului transmis CLM Constanţa, în conformitate cu destinaţia acestuia. În situaţia în care în urma controlului se va constata că imobilul nu este folosit în conformitate cu destinaţia, imobilul respectiv revine de drept în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.
 
În prezent, Palatul Copiilor a ajuns într-o stare deplorabilă, fiind un focar de infecţie. Potrivit proiectului, Consiliul Local Municipal Constanţa se obligă şi întreţină şi să modernizeze imobilul transmis şi să menţină imobilul la standarde de calitate privind desfăşurarea activităţilor specifice. Precizăm că obiectivul a fost inclus în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, document strategic care abordează finanţarea proiectelor de dezvoltare urbană, care abordează provocările economice, de mediu, climatice, demografice şi sociale din oraşe pentru diferite surse de finanţare în exerciţiul financiar 2014-2020.
 
Reamintim că este pentru a doua oară când se încearcă preluarea de către CLM Constanţa a Palatului Copiilor. În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa din 31 august, pe masa aleşilor locali s-a aflat şi proiectul de hotărâre privind transmiterea imobilului situat pe strada Soveja nr. 17 din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale, în domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa. Însă acesta a fost respins. De asemenea, şi Consiliul Judeţean a încercat să preia Palatul Copiilor, însă consilierii judeţeni au respins proiectul iniţiat de vicepreşedintele CJC Claudiu Iorga Palaz. Atunci, aleşii PNL au votat împotrivă.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta proiectul de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanţa, strada Soveja nr. 17, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, în domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local Constanţa. 

Citeşte şi

Respins de consilierii judeţeni, Palatul Copiilor ar putea fi preluat de Consiliul Local Constanţa (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii