Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Peste 1.000 de candidați înscriși la examenul de Titularizare în învățământul preuniversitar

ro

11 Jul, 2023 16:21 1846 Marime text
1071 de candidați s-au înscris la concursul de ocupare a posturilor didactice din învățământul preuniversitar, sesiunea 2023 (titularizare) în județul Constanța. 

Potrivit ISJ Constanța, mâine, 12 iulie 2023, are loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar din județul Constanța, sesiunea 2023.

Proba va începe la ora 9.00, în 4 centre de concurs din municipiul Constanța.

Cei 1071 de candidați au la dispoziție 4 (patru) ore pentru redactarea lucrărilor, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în situațiile speciale. La nivelul județului Constanța nu s-a înregistrat anterior nicio situație de acest tip.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru disciplinele de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro (ora 16:00).

Primele rezultate vor fi afișate în data de 18 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la ISJ Constanța sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 18 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, și, respectiv, 19 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi transmise și prin e-mail, în intervalul de timp menționat anterior. Rezultatele finale se afișează atât la inspectoratul școlar, cât și pe site, în data de 26 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 27-28 iulie.

La nivel județean sunt disponibile 345 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (261 în mediul urban şi 84 în mediul rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: învățământ preșcolar (candidați înscriși - 276), învățământ primar (candidați înscriși - 118) și consiliere psihopedagogică (candidați înscriși - 38).

Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2023, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Citește și: 

TITULARIZARE 2023Mâine are loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice din învățământul preuniversitar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii