Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:47 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Tulcea. A fost constituită Comisia Județeană de Etică. Iată componența

ro

15 Oct, 2020 16:39 2318 Marime text


 
  • Membrii Comisiei de Etică, numiți prin decizia Inspectorului Școlar General Pavel Viorica, în baza rezultatelor votului Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, au fost aleși pe o perioadă de 4 ani.
La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, a fost constituită Comisia Județeană de Etică, ce își va desfășura activitatea conform Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Național de Etică din învățământul preuniversitar, aprobat prin Ordinul nr. 5550/2011.

Membrii Comisiei de Etică, numiți prin decizia Inspectorului Școlar General Pavel Viorica, în baza rezultatelor votului Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, au fost aleși pe o perioadă de 4 ani.

Cei 9 membri aleși, reprezentând cadre didactice, părinți și organizații neguvernamentale din județ, ce au dat dovadă de prestigiu profesional și autoritate morală, sunt următorii:

- Președinte, Mocanu Camelia – director adjunct Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea;
- Secretar: Stanca Elena – director adjunct Școala Gimnazială „Elena Doamna” Tulcea;
- Delegat în Consiliul Național de etică: Moldoveanu Aida – director adjunct Liceul Tehnologic „Brad Segal” Tulcea;
- Talpău Carmen: – director adjunct Școala Gimnazială „Constantin Găvenea”;
- Tulică Constanța – Inspector școlar I.S.J. Tulcea
- Simion Camelia – Asociația de Părinți „George Georgescu” Tulcea;
- Tudor Marian – Asociația de Părinți „Spiru Haret” Tulcea;
- Covaliov Simona – Crucea Roșie Tulcea;

- Popa Adrian – Asociația „Mâini Întinse” Tulcea.


Scopul principal al acestei comisii este de a coordona și monitoriza aplicarea normelor de conduită morală și profesională în învățământul preuniversitar tulcean.

Activitatea Comisiei Județene de Etică se va desfășura cu respectarea principiului confidențialității și va urmări aplicarea Codului de etică din învățământul preuniversitar prin acțiuni precum:

- Evaluarea, analizarea și soluționarea sesizărilor și reclamațiilor adresate în conformitate cu normele cuprinse în Codul de etică;
- Organizează investigații în vederea validării sau invalidării corectitudinii sesizărilor și reclamațiilor adresate în conformitate cu Codul de etică;
- Analizează și soluționează operativ, eficient și echidistant abaterile de la prevederile Codului de etică;
- și altele.

De asemenea, prin intermediul acestei comisii, vor fi evidențiate persoanele care au avut un comportament corect, exemplar, acționând pentru creșterea prestigiului învățământului preuniversitar tulcean.

Sursa foto: Facebook/ Inspectoratul Școlar Județean Tulcea

Ti-a placut articolul?

Comentarii