Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:38 12 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța îndeamnă elevii să trateze cu seriozitate simulările Bacalaureatului

ro

20 Mar, 2021 00:00 1102 Marime text
  • 5.400 de elevi sunt așteptați să susțină simulările Bacalaureatului
  • Notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog, la solicitarea elevului
 
Începând de luni, 22 martie 2021, în cele 61 de centre de simulare (din care 31 de unități de învățământ liceal sunt în municipiul Constanța), aproximativ 5.400 de elevi constănțeni de clasa a XII-a și a XIII-a susțin pe parcursul săptămânii viitoare probele de simulare din cadrul examenului de bacalaureat național 2021.
 
Pentru pregătirea acestor simulări, dar și a examenului propriu-zis, elevii au avut la dispoziție patru teste de antrenamente, puse la dispoziție de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.
 
„Ne dorim ca aceste simulări să fie tratate cu seriozitate de către elevii noștri, deoarece reprezintă o etapă de exersare a cunoștințelor asimilate până în prezent, o etapă care le poate oferi o imagine clară a nivelului de pregătire, precum și a modalității în care se derulează un examen național”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.
 
Notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog, la solicitarea elevului
 
Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Reamintim că, în acord cu prevederile legale în vigoare, în sălile de clasă trebuie asigurate următoarele măsuri de prevenire și protecție:
 
  • la intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura;
  • vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini etc);
  • se realizează curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanța ușii, mânerul de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ștergere cu apă și detergent, apoi cu substanțe biocide;
  • în toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-Cov 2;
  • intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare către sălile de clasă și spre alte încăperi sunt stabilite de unitatea de învățământ, semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat;
  • existența, în regim permanent, de săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar;
  • în sălile de clasă activitățile/simulările se vor desfășura prin stabilirea locurilor în ordine alfabetică, pe clase, fără a amesteca colectivele de elevi.
 
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de simulare au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
 
Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela la instrumente de desen. Mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de simulare.
 
Este interzisă introducerea în sălile de simulare a unor obiecte, precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
 
Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
 
La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
 
Calendarul probelor de simulare este:
•         22 martie 2021- Proba E)a)- Limba și literatura română;
•         23 martie 2021- Proba E)c)- Proba obligatorie a profilului;
•         24 martie 2021- Proba E)d)- Proba la alegere a profilului;
•         25 martie 2021- Proba E)b)- Limba și literatura maternă.
 
Citește și:
Pe 22 martie debutează simularea Bacalaureatului, iar pe 29 martie, cea a Evaluării Naționale
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii