Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

(Inter)cultural Dialogues - conferință dedicată studenților internaționali la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

06 Dec, 2022 10:55 1489 Marime text


foto: UOC
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, recent, cea de-a doua ediție a conferinței internaționale (Inter)cultural Dialogues, activitate realizată în cadrul proiectului „Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă” (ESPERO).

 La eveniment au participat peste 40 de studenți și cadre didactice de la centre universitare din țară și din străinătate., transmit reprezentanții UOC. 


„Prin organizarea acestei conferințe ne-am propus să încurajăm dialogul dintre participanți, pentru a accelera internaționalizarea instituțiilor de învățământ superior, transformându-le în locuri în care toată lumea să se simtă ca acasă. În lucrările susținute în cadrul evenimentului, participanții au prezentat elementele culturale specifice zonelor din care provin, punând accentul pe aspectele culinare, vestimentare sau pe stilurile arhitecturale.

În cea de-a doua zi a manifestării a avut loc o excursie tematică menită să îi familiarizeze pe studenții internaționali cu specificul culturii dobrogene. Ne dorim să continuăm această tradiție și anul următor, când sperăm să organizăm o nouă ediție a conferinței”, a precizat prof. univ. dr. Cristina Duhnea.


Proiectul „Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă” (ESPERO), cod CNFIS-FDI-2022-0532, are o valoare totală de 311.500 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională., a mai transmis sursa citată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii