Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 12 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire cu Ambasadorul Republicii Turcia la București, E.S. Özgür Kıvanç Altan, la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

15 Jun, 2023 14:19 1213 Marime text
Rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, s-a întâlnit joi, 15 iunie 2023, cu Excelența Sa Domnul Özgür Kıvanç Altan, Ambasadorul Republicii Turcia la București.

„Discuțiile au vizat detalii legate de organizarea, la universitatea noastră, a unei serii de evenimente ce vor marca împlinirea a 100 de ani de la întemeierea Republicii Turcia, care vor avea loc în toamna acestui an. Totodată, în cadrul întâlnirii am abordat o serie de aspecte despre colaborarea pe teme academice dintre Universitatea Ovidius din Constanța și universități din Republica Turcia, cu accent pe importanța acordată mobilităților de studenți și cadre didactice din cele două țări”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Întrevederea a fost urmată de lansarea volumului „Dicționar de nume din literatura turcă”  publicat de Editura Universității „Ahmet Yesevi” din Republica Turcia, organizată de Facultatea de Litere a UOC. Dicționarul a fost prezentat de prof. univ. dr. Muhittin Şimşek, preşedinte al Consiliului de Administrație al Universității  „Ahmet Yesevi” din Republica Turcia.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța, alături de E.S. Özgür Kıvanç Altan, Ambasadorul Republicii Turcia la București, la evenimentul editorial au participat: E.S. Emre Yurdakul, Consul General al Republicii Turcia la Constanţa, prof. univ. dr. Serpil Murtezaoğlu, consilier pe probleme de educație din cadrul Ambasadei Republicii Turcia, Mustafa Yildiz, directorul Institutului Cultural Turc „Yunus Emre”, conf. univ. dr. Alina Buzatu, decanul Facultății de Litere, conf. univ.dr. Neriman Hasan și studenți de la specializarea Limbă și literatură turcă din cadrul UOC.

Citește și: 

Universitatea Ovidius din Constanța, la a doua întâlnire transnațională în cadrul proiectului european PLAYS
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii