Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire cu Ambasadorul Irlandei în România, E.S. Paul McGarry, la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO)

ro

30 Mar, 2023 08:12 1023 Marime text
foto: UOC
Excelența Sa Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România a participat, marți, 28 martie 2023, la o întâlnire cu rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu., transmit reprezentanții UOC. 


„Discuţiile au vizat importanța rolului pe care îl are diplomația culturală și educațională pentru dezvoltarea comunității și a întregii regiuni. Întâlnirea a subliniat potențialul ridicat al parteneriatelor noastre universitare, în care dialogul constant și mobilitățile de studenți și cadre didactice se află pe primul plan.

Nu în ultimul rând, vizita E.S. Paul McGarry la Universitatea Ovidius din Constanța a reafirmat valorile culturale pe care este clădită strânsa prietenie dintre țara noastră și Irlanda”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.


Întrevederea a fost urmată de o prelegere la care au luat parte studenții Facultății de Litere, alături de elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța, care s-au întors recent dintr-un proiect Erasmus desfășurat în Irlanda. Discuția cu tinerii a vizat aspecte legate de transformarea Irlandei din ultimele decenii, cu accent pe istoria recentă, din anii ‘50 până în prezent, precum și detalii despre reprezentarea culturală a țării, prin scriitorii săi.

Potrivit sursei citate, evenimentul a deschis „Săptămâna irlandeză: Diplomație, cultură și teatru”, o serie de manifestări organizate de către Facultatea de Litere pentru a celebra Ziua naţională a Republicii Irlanda.

În cadrul acestor activități, joi, 30 martie 2023, va avea loc o întâlnire online a studenților Facultății de Litere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Irlanda, E.S. Laurențiu-Mihai Ștefan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii