Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:13 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul Școlar Județean Constanța lansează un proiect- pilot în premieră națională la Liceul Teoretic Emil Racoviță din Techirghiol

ro

16 Jan, 2020 16:59 1983 Marime text

Astăzi, 16.01.2020, la Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol, a avut loc lansarea proiectului-pilot Un ghiozdan relaxat.

Proiectul este o premieră națională și se dorește a deveni un exemplu de bună practică pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța, cu perspectivă de dezvoltare la nivel național.
 
Un ghiozdan relaxat este inițiativa Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Primăria Orașului Techirghiol. Scopul proiectului este acela de a oferi o alternativă de lucru elevilor, alternativă care să demonstreze că un ghiozdan poate să nu mai fie o povară pentru principalii beneficiari ai educației.
 
În acest context, Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol avea cadrul necesar pentru implementarea unui astfel de proiect deoarece clasele sunt dotate cu table interactive, dulapuri personalizate pentru fiecare elev și există 50 de tablete.
 
În aceste condiții, părinții, elevii și cadrele didactice vor putea decide care va fi modalitatea de lucru agreată: fie vor păstra manualele acasă și la școală vor utiliza echipamentele specifice, fie vor lucra acasă cu tabletele și cărțile vor rămâne în sala de clasă.
 
Proiectul vizează- în primul rând- elevii claselor I- VII pentru care există deja manuale electronice (format pdf), utilizabile cu ajutorul tablelor interactive. În perspectivă se poate discuta despre o extindere a ariei de lucru și la clasele mai mari, acolo unde există disponibilitatea ca informaticienii din unitățile școlare să transpună manualele existente pe suport hârtie în format electronic.
 
Apreciem deschiderea autorității locale de a pune în practică această inițiativă a Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Este o colaborare de succes, în beneficiul elevilor. De asemenea, ne dorim ca pe termen lung să identificăm și alte unități de învățământ care ar putea participa la proiect și mizăm cu încredere pe disponibilitatea autorităților locale care conștientizează valoarea acestui proiect și nevoia pe care o acoperă a declarat domnul Inspector Școlar General prof. Sorin Mihai.

Sursa foto: Inspectoratul Școlar Județean Constanța

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii