Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inițiat de Arhiepiscopia Tomisului și ISJ Constanța Proiectul școlar județean „Aleg să fiu responsabil!“, demarat de Liceul „Callatis“ Mangalia

ro

30 Nov, 2019 00:00 2016 Marime text
Pe data de 28 noiembrie 2019, la Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia a fost demarat proiectul școlar județean „Aleg să fiu responsabil!”. Proiectul este inițiat de Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Catehetic-Educațional, și Inspectoratul Școlar Județean Constanța și realizat cu prilejul declarării anului 2020 - „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” în Patriarhia Română.
 
Proiectul se va desfășura în școli și licee din județul Constanța, în două etape, pe parcursul anului școlar 2019-2020. Astfel, în primul semestru vor avea loc activități specifice sub egida „Educația tinerilor prin responsabilitate și relaționare”, iar în al doilea semestru vor avea loc activități sub titlul „Filantropia creștină – bucuria de a dărui”.
 
Activitățile propuse pentru primul semestru vor cuprinde dezbateri în școli cu participarea unor invitați speciali (Liceul Teoretic „Callatis”, Mangalia, Liceul Teoretic „George Călinescu”, Constanța, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța, Liceul Teoretic „Carmen Sylva” și Eforie Liceul Cobadin) și concursuri de eseuri: „Adolescența prin responsabilitate și relaționare” și  de desene/colaj dedicat elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES): „Omul și natura”. Termenul de predare a materialelor participante la concursuri este 11 ianuarie 2020, iar premierea, pentru fiecare secțiune în parte, va avea loc pe 16 ianuarie 2020. Premiile constau în sume oferite prin Departamentul Catehetic-Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului, după cum urmează:  locul I – 200 lei; locul II -  150 lei și locul – 100 lei. Activitățile propuse pentru al doilea semestru vor cuprinde dezbateri în școli, cu participarea unor invitați speciali, la Liceul Teoretic „Traian”, Colegiul Național „Constantin Brătescu”, Liceul Teoretic „Decebal”, Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir”.
 
 
Elevii vor putea participa și la concursul de eseuri „Filantropia creștină, de la necesitate la bucurie”; concursul de desene/colaj dedicat elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES) „Bucuria de a dărui”. Termenul de predare a materialelor este 9 mai 2020, iar premierea, pentru fiecare secțiune în parte, va avea loc pe 25 mai 2020. Premiile constau în sume de bani, oferite prin Departamentul Catehetic-Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului, după cum urmează: locul I – 200 lei; locul II – 150 lei; locul III – 100 lei.
 
Elevii și profesorii coordonatori vor primi diplome de participare. Lucrările câștigătoare vor fi publicate în edițiile print și on-line a revistei „Tomisul Ortodox”, publicație de cultură și spiritualitate a Arhiepiscopiei Tomisului. Desenele pot fi realizate în format A3 sau A4, în orice tehnică, mai puțin colaj. Lucrările vor fi depuse la ISJ Constanța, la Inspector de Specialitate, prof. Daniela Stan, coordonator al proiectului. Lucrările vor fi depuse în plicuri pe care vor fi scrise numele elevului/elevilor, ale profesorului/profesorilor coordonatori, adresa de mail și telefon, școala de proveniență și clasa.  Eseurile pot fi trimise în format electronic, însoțite de date de identificare (titlu, autor, școala de proveniență, clasa, profesor coordonator – adresa de mail și telefon), la adresa ion_druche@yahoo.com. Juriul este format din organizatorii proiectului.
 
Organizatorii proiectului sunt: inspector școlar, prof. Daniela Stan, ISJ Constanța; pr. consilier George Daniel Petrov, Departamentul Catehetic-Educațional, Arhiepiscopia Tomisului; prof. Gabriel Mitroi, Colegiul Tehnic Energetic Constanța; Ionuț Druche, inspector culte, Arhiepiscopia Tomisului.
 
Pentru mai multe detalii despre zilele în care vor fi dezbateri și prezentări tematice în școli și licee, dar și despre cerințele pentru participarea la concursuri, puteți vizita pagina de Facebook a proiectului: Aleg să fiu responsabil - proiect școlar.
 
Sursa foto: ISJ Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii