Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:13 06 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În dezbatere publică la Ministerul Transporturilor Cursuri noi în grila de cursuri obligatorii organizate de CERONAV

ro

14 Jan, 2021 06:59 4732 Marime text
  • Ieri, pe pagina oficială de internet a de Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a fost postat la Secțiunea Transparență decizională Proiectul de Ordin al ministrului transporturilor și infrastructurii pentru modificarea Anexei la Ordinul ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor nr. 244/2020 privind aprobarea tarifelor pentru prestaţiile de servicii specifice efectuate de Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale -“CERONAV”.
 
Acesta are ca dată limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 25.01.2021 și ca Grup ţintă-Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.
 
 Iată despre ce este vorba:
 
Scurta descriere a reglementării:

Având în vedere Hotărârea Consiliului de Conducere al CERONAV nr. 41/16.12.2020, prevederile art. 4 din Ordonanţa nr. 33/30.01.2003 privind înființarea Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționare Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, precum şi art.12 alin (1) lit. m) din Anexa 1 la Hotǎrârea Guvernului nr. 449/10.04.2003 – Regulament de  organizare și funcționare a Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV, se dorește aprobarea, prin Ordin al Ministrului Transporturilor și Infrastructurii, după cum urmează:

Introducerea cursurilor mai jos menționate în grila de cursuri obligatorii, astfel:

- Pregătire de bază pentru operarea în siguranță a navelor care fac obiectul codului IGF (Specification of minimum standard of competence in the basic training for ships subject to the IGF Code (AV / 3 -1)) - cod IGF-B, tarif 981 lei/ cursant ;

- Pregătire avansată pentru operarea în siguranță a navelor care fac obiectul codului IGF  (Advanced training for ships personnel subject to the IGF Code (A-V/3 - 2)) - cod IGF-A, tarif  1,716 lei/ cursant.


Menționăm că, în conformitate cu  ANEXA 3 la O.M.T. nr. 1252 din 13.08.2014 pentru aprobarea criteriilor minime de pregătire şi perfecţionare a personalului navigant maritim român şi a sistemului de recunoaştere a brevetelor şi certificatelor de capacitate, actualizată cu Ordinul nr. 270/28.02.2018 şi cu cerintele Convenţiei Internaţionale privind Standardele de Instruire, Certificare şi Efectuarea Serviciului de Cart pentru Navigatori (STCW) 1978, cu amendamentele în vigoare, se impune desfășurarea acestor cursuri în regim obligatoriu.

Aceste cursuri se desfășoară în regim opțional, la tarifele menționate mai sus, urmând să se organizeze în regim obligatoriu după aprobarea lor prin Ordin al Ministrului Transporturilor și Infrastructurii.

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor

Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Claus 18 Jan, 2021 12:35 Vreti sa ne mai scutiti cu cursurile voastre da 2 lei? Ne am saturat sa va bagam mii de euro in fundurile voastre mari. Averti limita bunului simt domnilor