Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:32 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În aşteptarea rezultatelor Comisiei ARACIS A fost stabilit calendarul alegerilor la „Ovidius”! Rectorul va fi ales în luna martie

ro

20 Jan, 2016 00:00 1896 Marime text


Senatul Universităţii „Ovidius” Constanţa (UOC) a decis, în şedinţa din 15 ianuarie, calendarul alegerilor pentru structurile şi funcţiile de conducere din cadrul instituţiei de învăţământ. La şedinţă au participat 49 de cadre didactice şi şapte studenţi, din totalul de 54 de cadre didactice şi 18 studenţi. În baza votului exercitat de cei 56 de senatori prezenţi, s-au decis următoarele:
  • În intervalul 26 - 27 ianuarie, cadrele didactice vor depune la Biroul Electoral al facultăţii cererile de intenţie pentru ocuparea unui loc în Consiliul facultăţii. În aceeaşi perioadă, şi studenţii care vor să facă parte din consiliile facultăţilor trebuie să depună la Biroul studenţesc cerere de intenţie şi CV. 
  • În perioada 1 - 2 februarie, au loc alegerile cadrelor didactice şi a studenţilor în consiliile facultăţilor. 
  • În perioada 4 - 5 februarie, are loc al doilea tur de scrutin de alegere a cadrelor didactice şi a studenţilor în consiliile facultăţilor, dacă primul tur a fost invalidat sau a existat balotaj. 
  • În perioada 16 - 18 februarie, se depun de către cadrele didactice, la Biroul Electoral, dosarele pentru ocuparea unui loc în Senatul UOC. Alegerile propriu-zise au loc pe 29 februarie. Aceeaşi procedură este valabilă şi pentru studenţi, însă depunerea documentelor se face la Biroul studenţesc. Alegerile au loc pe 25 februarie
  • Pe 2 şi 3 martie va avea loc al doilea tur de scrutin pentru Senat, în cazul în care primul tur se invalidează sau există balotaj. 
  • Pe 7 martie începe procedura de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte în Senatul universităţii. 
  • Pe 9 martie are loc şedinţa de Senat în care vor fi aleşi preşedintele şi vicepreşedintele. 
  • Pe 10 martie se depun la Biroul Electoral Central candidaturile pentru alegerea rectorului UOC. 
  • Pe 25 martie au loc alegerile, urmând ca un al doilea tur de scrutin, în caz de nevoie, să aibă loc pe 28 martie
Anexele la metodologia de organizare a alegerilor, ce privesc scrisorile de intenţie, CV-urile studenţilor, procesele-verbale pentru consemnarea rezultatelor şi cererea de acreditare a observatorilor la alegeri vor fi aprobate în următoarea şedinţă a Senatului.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii