Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:18 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ideile de afaceri ale elevilor, premiate la Târgul Firmelor de Exerciţiu de la Colegiul Comercial „Carol I“ din Constanţa (galerie foto)

ro

24 Nov, 2015 00:00 2431 Marime text


Colegiul Comercial „Carol I“ din Constanţa, în parteneriat cu Asociaţia Eurobrăila SM, a organizat, pe 22 noiembrie, în cadrul proiectului „Învaţă cu noi să devii antreprenor!“, Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu.
 
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni“. Evenimentul a reunit 30 de firme de exerciţiu din judeţele Constanţa, Ialomiţa (Feteşti) şi Călăraşi. Elevii angajaţi în firmele de exerciţiu au fost însoţiţi de profesorii coordonatori.
 
Prin organizarea acestui târg, elevii au avut şansa să se familiarizeze cu activităţile specifice unei firme reale, să-şi perfecţioneze limbajul de afaceri, să-şi dezvolte competenţe şi atitudini necesare unui întreprinzător dinamic. Aceştia au simulat tranzacţii comerciale, şi-au promovat produsele pe care le-au realizat în cadrul firmelor şi care au fost prezente în paginile unor cataloage de promovare. Elevii firmelor expozante s-au întrecut în promovarea şi vânzarea produselor şi serviciilor propriilor firme într-un mod cât mai atractiv, demonstrând că deţin abilităţi antreprenoriale.
 
În cadrul târgului, s-a desfăşurat concursul „Cea mai bună idee de afacere“, unde elevii au avut prilejul să demonstreze că orele de instruire din cadrul firmelor de exerciţiu au dat roade. La concurs s-au înscris cele 30 de firme expozante. Competiţia a fost strânsă, fapt ce demonstrează nivelul înalt de competitivitate şi performanţă atins de elevi prin implicarea în activităţile de pregătire derulate în firmele de exerciţiu. Premiul I - 800 de lei - a ajuns la FE Proffesional Accounting SRL din Constanţa,  premiul II - 600 de lei - FE Autotehnica SRL din Feteşti, judeţul Ialomiţa, premiul III - 400 de lei - FE The White Rose SRL din Feteşti, judeţul Ialomiţa. S-au mai acordat şi câte două menţiuni de 100, respectiv 200 de lei.
 
„Târgul a fost o acţiune extraordinară şi o oportunitate foarte bună pentru elevii din firmele de exerciţiu, deoarece tranzacţiile pe care le-au efectuat îi pregătesc pentru viitor. Rezultatele obţinute de firmele de exerciţiu au demonstrat că elevii angajaţi în cadrul acestora şi-au dezvoltat şi îmbunătăţit competenţe antreprenoriale, sociale şi personale care îi vor ajuta mai departe în activitatea şcolară şi în tranziţia mai uşoară de la şcoală la viaţa activă“, a declarat directorul Colegiului Comercial „Carol I“ din Constanţa, prof. Adriana Dima.

Ti-a placut articolul?

Comentarii