Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gaudeamus igitur! Universitatea Ovidius a păşit cu dreptul în noul an de studii (galerie foto)

ro

03 Oct, 2012 01:09 3485 Marime text
Ovidius_deschidere_an_universitar.jpgCea mai mare universitate din Dobrogea a început, ieri, noul an de studii. Festivităţile, la care au participat circa două mii de studenţi, au fost organizate în campusul universitar. Tinerii, în special domnişoarele, şi-au pregătit cele mai frumoase şi elegante ţinute pentru festivitate.

Pe scena improvizată în faţa Facultăţii de Medicină, alături de rectorul Universităţii Ovidius, prof.univ.dr. ec. Dănuţ Tiberius Epure, prorectori şi decani, au urcat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale: subprefectul Aidun Curt-Mola, viceprimarul Decebal Făgădău, vicepreşedinte CJC Cristinel Dragomir, senatorii PSD Nicolae Moga şi Alexandru Mazăre, senatorul Mircea Banias, Aurel Papari - rectorul Universităţii Şaguna, primarul comunei Cumpăna Mariana Gâju, primarul oraşului Medgidia Marian Iordache. Din partea Ministerului Educaţiei, la Constanţa a sosit

Ioan Ştefan Groza - director general pe învăţământ superior. Slujba de Te-Deum a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu IPS Teodosie.

Ovidius_Ovidius_1.jpg„Universitatea Ovidius, un veritabil pol de competivitate la nivel regional şi naţional, se află în faţa unei perioade de modernizare şi dezvoltare în urma căreia îşi va spori prestigiul şi va consolida poziţia în elita instituţiilor universitare din România. Ne mândrim cu un corp profesoral de excepţie, cu rezultate notabile în activitatea de cercetare şi un număr impresionant de absolvenţi ovidieni care, în fiecare an, îşi găsesc drumul spre o carieră de succes. Împreună vom consolida o universitate performantă, cu vizibilitate internaţională şi cu o mare răspundere socială, competitivă, adaptată la dinamica mediului socio-economic. Prin Universitatea noastră, Constanţa va deveni un centru universitar de înaltă ţinută, un oraş tineresc, centru universitar care-şi clădeşte tradiţia. Universitatea se află la hotarul Topului celor 10 mai bune instituţii de învăţământ superior din ţară", a declarat prof. univ. dr. ec. Dănuţ Tiberius Epure. La rândul său, reprezentantul Ministerului Educaţiei, Ioan Ştefan Groza, le-a transmis studenţilor că o societatea fără carte nu poate face progrese. „Ori de câte ori ne adresăm mediului de învăţare, este o sărbătoare continuu. O societatea nu poate exista fără învăţare. Tânăra generaţie asigură progresul unei societăţi. Dacă nu s-ar fi inventat profesia de dascăl, ce s-ar fi întâmplat cu copiii?", a subliniat trimisul Ministerului Educaţiei la Constanţa.

Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanţa, le-a cerut studenţilor să se încadreze în nevoile societăţii. „Constanţa a fost, este şi va rămâne un oraş puternic. Voi, tinerii, trebuie să vă încadraţi în nevoile actuale ale societăţii", a menţionat acesta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii