Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiecare ministru al învățământului vine cu tot felul de idei. Și Sorin Cîmpeanu vine cu ale lui

ro

05 Mar, 2021 05:42 2629 Marime text
  • În cadrul luptei de idei pentru reformarea învățământului Sorin Cîmpeanu a anunțat aseară, la Europa FM, că anul școlar 2021-2022 ar putea începe mai devreme, pentru a avea o durată mai lungă.

Ministrul Educației a precizat că elevii își doresc o vacanță de vară mai lungă.

„România are anul şcolar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state mai europene, este adevărat, însă din consultări trebuie să vedem. Înţelegem că elevii doresc o vacanţă de vară cât mai lungă. Ar putea să înceapă chiar mai devreme anul şcolar, pentru a avea o durată mai lungă” a declarat Sorin Cîmpeanu la Europa FM.


Conform calendarului actual, anul școlar 2021-2022 ar trebui să înceapă pe 13 septembrie 2021 și are 34 de săptămânî de cursuri.

Cîmpeanu anunță organizarea de concursuri pentru ocuparea funcțiilor de directori pentru școli

Ministrul Educației a precizat că este nevoie de o evaluare a cadrelor didactice și este necesară organizarea de concursuri pentru directorii de școli.
 
„Trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial, dacă vrei să faci evaluare. Pentru că, în orice sistem, directorul unei școli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor”, a mai spus Cîmpeanu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii