Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziție de robotică la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO)

ro

30 Nov, 2022 10:14 1342 Marime text


Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (FIMIM) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în colaborare cu Asociația „Informatică pentru viitor” Constanța, a organizat, sâmbătă, 26 noiembrie 2022, expoziția de robotică „Robots Show”.

Peste 35 de elevi constănțeni, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, au prezentat în cadrul evenimentului propriile creații în materie de robotică și programare, iar la expoziție au participat mai mult de 150 de vizitatori – elevi, cadre didactice şi studenţi ai FIMIM., transmit reprezentanții UOC. 

„Prima ediție a expoziției de robotică s-a bucurat de un real succes, acest rezultat fiind subliniat de faptul că timp de peste zece ore tinerii expozanți și-au demonstrat bucuria, pasiunea şi determinarea de a crea în domenii, precum: limbaje de programare, algoritmică, robotică, modelare 3D, web, aplicații pentru mobil, aplicații desktop, grafică și jocuri. În plus, elevii au răspuns tuturor curiozităților vizitatorilor şi le-au oferit premii pentru cele mai interesante întrebări și sugestii de îmbunătățire a invenţiilor, în cadrul unei tombole”, precizează conf. univ. dr. ing. Lucia Melnic, decanul FIMIM.


Expoziția de robotică „Robots Show” a fost prima activitate organizată în cadrul celei de-a III-a ediții a proiectului DigitalING – Carieră în FIMIM, dedicat elevilor şi studenţilor din domeniul ştiinţelor inginereşti, al cărui obiectiv este dezvoltarea relației din sistemul educaţional elev - student – angajator.

Proiectul DigitalING organizat de Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă va continua în perioada 7 – 8 decembrie 2022, cu o serie de întâlniri și workshop-uri la care vor participa studenți ai FIMIM, elevi și angajatori din domeniul ingineriei.


foto: UOC 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii