Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziţia “Constanţa părăsită” a Consiliului Şcolar al Elevilor, la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”

ro

28 Jan, 2019 20:58 2112 Marime text
Printre multiplele preocupări  ale Consiliului Şcolar al Elevilor de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” se numără şi aceea de a readuce în atenţia colegilor lor şi nu numai o serie de clădiri reprezentative ale Constanţei de altădată.

Astfel, prin grija elevilor Andrei-Mihai Tănase (clasa a X-a ), Ioana – Raluca Sardaru (clasa a XI-a) şi Teodora Moşneagu (clasa a X-a), membri ai CŞE, mâine, 29 ianuarie, începând cu ora 11:30, în holul de la etajul I al Colegiului,  va fi inaugurată expoziţia “Constanţa părăsită” cuprinzând 32 de  fotografii ce înfăţişează locuri uitate ale oraşului.

Scopul acţiunii este acela de a atrage atenţia asupra valorii inestimabile a patrimoniului construit din oraşul nostru. Fotografiile sunt însoţite şi de explicaţii care le vor permite elevilor să înţeleagă importanţa acestor  edificii pentru devenirea urbei. Clădirile care fac obiectul expoziţiei sunt: “Casa cu lei”, Cazinoul, edificiul “Cartea Rusă”, Casa “Gheorghe Tatu”, Arenele Tomis, Franzelăria automată de lux, “Ansamblul de două case” de pe strada Cuza Vodă.

Pozele, realizate pe parcursul lunii ianuarie, îi au drept autori pe următorii elevi de la CNMB: Bianca Paiu (cls. a XI-a ), Eduard
Theodoroviciu (cls. a XI-a), Iulia-Natalia Condurachi (cls. a XII-a), Andreea Sidonia Mihai (cls. a X-a), Bianca Nanu (cls. a IX-a) şi, de la
Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, elevul Ştefan Manolache.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii