Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimentul de lansare „CityINNOHub - European Digital Innovation Hub“, organizat de Universitatea Ovidius din Constanța

ro

03 May, 2023 11:06 973 Marime text
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează miercuri, 10 mai 2023, începând cu ora 11.00, evenimentul „CityINNOHub - European Digital Innovation Hub“, care va marca lansarea proiectului „CiTyInnoHub (ConsTanta INNovation Hub, a center for the digital transformation of SMEs and PSOs in SE Romania)“, Cod 101083582 DIGITAL-2021-EDIH-01.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța, evenimentul va avea loc în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1) și va fi transmis live pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/cityinnohub.

UOC va implementa, în următoarele 32 de luni, proiectul CiTyInnoHub, în cadrul căruia va funcționa Centrul de Inovare Digitală „CityINNOHub” din Regiunea Sud-Est.

Consorțiul este format din Universitatea Ovidius din Constanța, liderul CiTyINNOHub, alături de următorii parteneri: Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța”, Iceberg+ și Ernst & Young România. Prin contribuțiile valoroase ale colaboratorilor naționali și internaționali, hub-ul va dezvolta un ecosistem regional de digitalizare, încurajând inovația și antreprenoriatul în zona de SE a României.

Centrul de Inovare Digitală „CityINNOHub” din Regiunea Sud-Est reunește șase organizații cu expertiză complementară. Este înființat pentru a contribui activ la transformarea digitală a IMM-urilor regionale, pentru a le crește competitivitatea, și a autorităților publice locale, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite comunităților. Serviciile Centrului European de Inovare Digitală CiTyINNOHub se bazează pe:
•           evaluarea maturității digitale;
•           soluții digitale adaptate cerințelor;
•           posibilitatea testării soluțiilor digitale înainte de a investi;
•           consultanță în accesarea finanțărilor;
•           instruirea în utilizarea și înțelegerea tehnologiei.

„Agenda evenimentului cuprinde aspecte relevante pentru provocările și oportunitățile pe care IMM-urile și autoritățile publice locale le întâmpină în procesul transformării digitale.
Printre invitații prezenți în cadrul panelului de deschidere se numără E.S. doamna Ingrid Kressel, ambasadorul Estoniei în România, Anton Rog, director al Centrului Național Cyberint, Silviu Iulian Coșa, prefectul Județului Constanța, Eduard Mititelu, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, și conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universității Ovidius din Constanța“ - au mai precizat reprezentanții Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii