Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:56 15 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment de promovare a campaniei naționale „Vaccinare și testare pentru învățare” la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

23 Apr, 2021 14:37 587 Marime text
  • Campania „Vaccinare și testare pentru învățare” a fost lansată în data de 07 aprilie 2021 - Ziua Mondială a Sănătății, și constă în organizarea, în fiecare județ din România, în perioada 8-29 aprilie 2021, a unei serii de conferințe tematice/webinarii, ce vizează promovarea măsurilor ce susțin siguranța sanitară în școli, grădinițe și universități prin informare corectă, conștientizare si asumarea responsabilității individuale.
La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) va avea loc luni, 26 aprilie, un eveniment de promovare a campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” inițiată de Ministerul Educației, în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți și Organizația ,,Salvați Copiii”.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 09.00, în Sala Senatului, Campus, Corp A și se va desfășura în format hibrid, prin prezență fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

La acțiune vor participa reprezentanții conducerii universității, alături de secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, prof. Sorin Ion și inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai. De asemenea, au confirmat participarea la eveniment: prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima, senatorul Septimiu Bourceanu, prof. univ. dr. Sorin Rugină, medic epidemiolog la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, alături de reprezentanți ai Primăriei Municipiului Constanța, ai Direcției de Sănătate Publică Constanța, ai Consiliul Național al Elevilor, ai Comitetului Județean al Părinților Constanța și ai sindicatelor din învățământul preuniversitar.

Reprezentații tuturor unităților și instituțiilor de învățământ, din județ, vor participa online la eveniment, pe platforma Microsoft Teams a instituției, accesând link-ul http://bit.ly/IntoarcereaLaScoala_CT. De asemenea, acțiunea va putea fi urmărită în transmisiune live pe pagina de Facebook a UOC.

Scopul principal al campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” este acela de a informa elevii, cadrele didactice și părinții, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de COVID-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare) și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare.

Conform datelor oficiale centralizate de DSP Constanţa, până în prezent aproximativ 18% din cetăţenii judeţului au primit prima doză de vaccin iar alţii 8% au fost imunizaţi după rapel şi se estimează că în privinţa populaţiei şcolare, a studenţilor şi cadrelor didactice procentul este mult mai mare, având în vedere faptul că pentru aceştia au fost create fluxuri speciale de vaccinare.

În cadrul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” vor fi analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică, organizarea simulărilor la nivel județean, plata burselor pentru elevi, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfașurare a cursurilor în învățământul preuniversitar.

Totodată, vor fi analizate problemele specifice, de interes pentru elevi, studenți și cadre didactice, semnalate la nivelul unităților / instituțiilor de învățământ și a Inspectoratului școlar județean.

Campania „Vaccinare și testare pentru învățare” a fost lansată în data de 07 aprilie 2021 - Ziua Mondială a Sănătății, și constă în organizarea, în fiecare județ din România, în perioada 8-29 aprilie 2021, a unei serii de conferințe tematice/webinarii, ce vizează promovarea măsurilor ce susțin siguranța sanitară în școli, grădinițe și universități prin informare corectă, conștientizare si asumarea responsabilității individuale.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii