Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea Națională 2021 Etapa specială. Elevii află rezultatele finale după soluționarea contestațiilor

ro

12 Jul, 2021 08:16 1393 Marime text
  • 66% din cei 64 de candidaţi care au participat la această etapă a evaluării naționale au luat note peste 5 la română după afișarea primelor rezultate. 

Absolvenții de gimnaziu care au susținut Evaluarea Națională în etapa specială află astăzi rezultatele finale obținute. Rezultate

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, etapa specială a Evaluării Naționale s-a desfășurat în săptămâna 5-12 iulie, iar aceasta îi vizează pe absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza examenul sau participa la examenul iniţial.

De asememea, candidaţii care au participat la una sau mai multe probe de examen desfăşurate în prima sesiune, din perioada 22-25 iunie, dar nu au putut finaliza examenul, beneficiază de recunoaşterea acestor probe.

După afișarea primelor rezultate, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 66% din cei 64 de candidaţi care au participat la această etapă a evaluării naționale au luat note peste 5 la română, iar la matematică 30%, în timp ce la Limba maternă promovabilitatea a fost de 100%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii