Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:29 20 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea Națională 2021 Doi elevi au susținut la Constanța proba la Limba și Literatura Română în etapa specială

ro

05 Jul, 2021 12:02 944 Marime text
  • La Constanța au susținut astăzi proba la Limba și Literatura Română doi candidați, de la Corbu și de la Mereni.

Astăzi a început etapa specială a Evaluării Naţionale, elevii susținând proba la Limba şi literatura română. 

Potrivit inspectorului școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai la Constanța au susținut astăzi proba la Limba și Literatura Română doi candidați, de la Corbu și de la Mereni.

„Mâine vor fi cei doi și mai așteptăm unu de la Mangalia și 3 din Constanța. În total, mâine sunt 6 candidați, în 4 centre de examen“ - a mai adăugat inspectorul școlar general al ISJ Constanța. 


Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, etapa specială a Evaluării Naționale se va desfăşura în săptămâna 5-12 iulie, iar aceasta îi vizează pe absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza examenul sau participa la examenul iniţial.

De asememea, candidaţii care au participat la una sau mai multe probe de examen desfăşurate în prima sesiune, din perioada 22-25 iunie, dar nu au putut finaliza examenul, beneficiază de recunoaşterea acestor probe.

Proba la matematică va avea loc mâine, 6 iulie, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 7 iulie proba la Limba maternă.

Rezultatele vor fi afişate pe 9 iulie şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii