Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:00 25 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea Națională 2021 Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de limba și literatura maternă (documente)

ro

25 Jun, 2021 15:53 842 Marime text
  • Astăzi, 25 iunie 2021, absolvenții de clasa a VIII-a au susținut ultima probă din cadrul examenului de Evaluare Națională, cea la limba și literatura maternă
  • La nivelul județului Constanța nu au fost candidați care să suțină probă de Limba și literatura maternă.
  • Primele rezultate vor fi comunicate participanților marți, 29 iunie, până la ora 14.00, în centrele de examen

Astăzi, 25 iunie 2021, absolvenții de clasa a VIII-a au susținut ultima probă din cadrul examenului de Evaluare Națională, la limba și literatura maternă. Potrivit ISJ Constanța, la nivelul județului Constanța nu au fost candidați care să suțină probă de Limba și literatura maternă. 

Elevii au avut de rezolvat mai multe subiecvte, în funcție de limba maternă aleasă: croată, germană, italiană, maghiară, rromani, sârbă, slovacă și ucraineană. 

Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă este de 120 de minute, după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare, conform prevederilor art.17 alin. (10) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale.

În data de 22 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Limba și literatura română) – sesiunea 2021, iar pe 24 iunie a avut loc proba de matematică. 
  
Primele rezultate vor fi comunicate participanților marți, 29 iunie, până la ora 14.00, în centrele de examen. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29, respectiv 30 iunie, atât fizic cât și prin mijloace electronice. Cererea de contestație va fi însoțită de o declarație-tip, în care candidatul menționează faptul că a luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.
Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.
 
Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
 

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 – 22 iulie conform Ordinului ME nr. 3721/23.04.2021 și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (24 iulie).

În secțiunea Document puteți analiza subiectele pe care le-au avut de rezolvat astăzi elevii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii