Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:13 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoții pentru 264 de profesori din Constanța. Examenul de definitivat – pe patru august

ro

02 Aug, 2016 16:54 2996 Marime text
Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, profesorii din județ susțin săptămâna aceasta examenul național de definitivare în învățământ. Pentru proba scrisă s-au înscris 264 de candidați.

Examenul va avea loc pe patru august la Liceul Teoretic „Ovidius” începând cu ora 10.00. Profesorii vor avea la dispoziție patru ore pentru a realiza lucrarea. Nota minimă de promovare a examenului la proba scrisă  este opt.  Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Pentru a se putea  prezenta la proba scrisă din cadrul examenului candidații trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Aceștia trebuie să aibă calificativul parţial pentru anul şcolar în curs: „Bine" sau „Foarte bine", să aibă media notelor finale la inspecţiile speciale: cel puţin 8,  să aibă stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, de cel puţin un an.

Rezultatele se vor afișa pe 11 august.  Profesorii nemulțumiți de note pot depune contestații în în intervalul 11-12 august. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 18 august.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii