Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii mircişti au obţinut locul doi şi un premiu special la o importantă competiţie NASA

ro

12 Aug, 2014 00:00 3251 Marime text
Elevii mircişti au înregistrat un nou succes în cadrul unei competiţii organizate de NASA şi Boeing Company  în Titusville, Florida.

Concursul a avut loc în perioada 26 - 28 iulie şi s-a desfăşurat la Kennedy Space Center. Este vorba de 21stAnnual International Space Settlement Design Competition, un concurs dificil, la care au participat elevi din echipe calificate în etapele internaționale semifinale ale competiției, din Australia, India, România, SUA, Uruguay, Anglia, China, Canada, Țara Galilor şi Argentina. În cadrul concursului, elevii au fost grupați de către organizatori (reprezentanți ai NASA și Boeing Company) în „companii“ structurate pe modelul grupurilor comerciale actuale care au obiect de activitate construcțiile aerospațiale. Astfel grupaţi, participanţii s-au străduit să ofere cea mai bună soluție științifică, tehnică și economică, potrivit cerinţelor stabilite de Foundation Society, de a proiecta o a doua așezare umană pe faţa nevăzută a Lunii. Această așezare, denumită Balderol, trebuia să ofere condițiile impuse de cumpărător, conform unui set de cerințe foarte precis (Request for Proposal).

Elevii de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ vor oferi, astăzi, detalii cu privire la competiţie, în cadrul unui eveniment ce va începe la ora 9.00, la sediul instituţiei de învăţământ.
Membrii echipei din Constanţa (coordonată de profesorul Ion Bararu) au fost: Cristian Duțescu și Matei Tudor, de la Colegiul Național „Tudor Vianu“ din București, și mirciștii constănţeni - unii dintre ei binecunoscuți prin participarea la alte competiții științifice - Diana Andreea Catană, Diana Anastase, Bianca Burtoiu, Marina Cozma, Costin Dobrin, Matei Popovici, Cosmin Breșug, Emil Nichita, Bogdan Dincă și Tudor Mangri.
Pentru prestația deosebită de management în compartimentul Human Engineering, Marina Cozma a fost recompensată cu premiul special „Richard Eduard“, acordat celui mai performant manager din companie.
„Concursul a fost foarte dificil, având în vedere timpul scurt pentru elaborarea proiectului (două zile), problemele științifice, tehnice și economice de rezolvat, diferențele majore de nivel de instruire dintre elevi, diferențe de cultură și educație școlară etc. După terminarea proiectelor, fiecare companie a susținut «oferta» în plenul concursului, în fața unui juriu internațional, alcătuit din oameni de știință și ingineri de la NASA și Compania Boeing, răspunzând întrebărilor acestora. Compania noastră, Grumbo AeroSpace (alcătuită din elevi din România, SUA, India și Australia) a ocupat un merituos loc secund“, au transmis, ieri, reprezentanţii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, prin intermediul unui comunicat de presă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii